15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa se teme de arbitraj

Ştiinţa se teme de arbitraj

Managerul general al Universităţii, Victor Piţurcă, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte delegarea braşoveanului Robert Dumitru ca arbitru la meciul de Cupă cu Dinamo.

Sferturile de finală ale Cupei României la fotbal sunt aşteptate cu interes de microbişti, fazele superioare ale întrecerii KO programând meciuri „de foc“, între echipe care pot spera pe bună dreptate să atingă ultimul act al întrecerii. Una dintre partidele cu scântei va fi, desigur, Dinamo – Universitatea. Managerul general al Universităţii, Victor Piţurcă, a dezvăluit ieri, la conferinţa de presă, că se teme în primul rând de arbitrajul braşoveanului Robert Dumitru, trimis să împartă
dreptatea la acest meci. „Pe Robert Dumitru nu îl cunosc foarte bine. Dacă e Robert Dumitru, este foarte clară situaţia! Se vorbeşte în culise foarte clar că… Probabil se mai practică să se pună arbitri la comandă. Când am auzit numele Robert Dumitru, am zis că s-ar putea să avem o problemă. Vom vedea. Nu e normal ca la un meci ca acesta să nu pui arbitru FIFA! Dacă vrea să rişte Robert Dumitru e treaba lui, pe mine nu mă poate păcăli nimeni la lucruri de acestea“, a spus Piţi. Oficialul oltean a comentat şi pe marginea arbitrajului lui Alexandru Tudor la meciul cu Oţelul, considerând că echipa sa a fost dezavantajată: „Le-am spus colaboratorilor mei înaintea meciului cu Oţelul că Tudor nu o să fie imparţial. Îl cunosc bine, îi cunosc mentalitatea. Am avut două situaţii de penalti şi nu ne-a dat“.
Braşoveanul Robert Dumitru va fi ajutat la meciul de mâine, din „Ştefan cel Mare“, de arbitrii asistenţi Cristian Nica (Ploieşti) şi Eduard Dumitrescu (Piteşti).

„Eliminăn Dinamo,
salvăm tot sezonul“

Dinamo şi Universitatea Craiova se vor înfrunta de două ori în cinci zile, mâine în Cupa României şi duminică în campionat. Vorbind despre importanţa dublei cu Dinamo, Piţi, care nu se vede antrenând vreodată echipa „câinilor“, a declarat: „Dacă scoatem pe Dinamo din Cupă, salvăm tot sezonul. Întâlnim un adversar de calibru. Dinamo are prima şansă pentru că joacă pe propriul teren şi are un lot mai valoros. Sper ca la finalul săptămânii să ne bucurăm cu suporterii pentru calificarea în semifinale. Sunt câteva probleme de lot. Ciucă a primit cartonaş roşu şi nu va juca în meciul de Cupă. Voi alege între Dorel Stoica şi Lopes pentru a-l înlocui. Prepeliţă şi Găman au şi ei probleme medicale, dar vom vedea. Dinamo nu a făcut un joc grozav la Cluj, mă aşteptam la mai mult din partea lor, dar, de la mijloc în sus, are jucători unul şi unul, care oricând pot face diferenţa. Nu ştiu dacă va fi o pierdere pentru Dinamo absenţa lui N’Doye. Asta rămâne de văzut. Din punct de vedere fizic, ar trebui să stăm mai bine decât cei de la Dinamo, deoarece am avut două zile în plus de repaus“.
Managerul general al Universităţii a mulţumit publicului oltean pentru că este aproape de echipă, chiar dacă rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor. „Când vin 25.000 de oameni la stadion, nu-mi pot permite să joc defensiv. Publicul a fost extraordinar, dar este foarte dificil când îi dezamăgim pentru a doua oară la rând. Fac apel la ei pentru a ne susţine în continuare necondiţionat. Jucătorii nu s-au simţit nici ei bine după eşecul cu Oţelul. Mi-au spus că le era ruşine să iasă în oraş. Asta este. Încercăm să remediem greşelile şi să aducem victorii. Această echipă va deveni puternică
de-abia din primăvară. Nu pot face minuni peste noapte. Mai avem nevoie de 5-6 jucători“, a mai spus Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII