17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Neputincioşi

„U“ Craiova – Oţelul 0-1
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 22.000
A marcat: S. Ilie ‘23.
„U“ Craiova: R. Stanca – Dănănae, Găman, Ciucă, Bărboianu – D. Stoica – Wobay (‘74, Firţulescu), Prepeliţă, Gargorov (‘57, M. Costea), Dina – Al. Piţurcă (‘72, Gângioveanu). Antrenor: Victor Piţurcă.
Oţelul: Grahovac – Râpă, Perendija, S. Costin, Sălăgeanu – Neagu, Filip – Iorga (‘76, Antal), Viglianti, S. Ilie (‘90, S. Cojoc) – Paraschiv (‘81, Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Cartonaşe galbene: Wobay, Bărboianu, Firţulescu / S. Ilie, Râpă.
Cartonaş roşu: Ciucă ‘62.
Au arbitrat: Al. Tudor – M. Nagy şi Ad. Vidan.

Alb-albaştrii au evoluat sub aşteptări în faţa Oţelului, care a făcut legea la Craiova, obţinând o victorie ce îi consolidează poziţia de lider al Ligii I.

Peste 20.000 de spectatori olteni au venit pe arena „Ion Oblemenco“ pentru a-şi susţine favoriţii, aşteptând un meci bun al alb-albaştrilor. Înaintea fluierului de început, ultraşii craioveni au afişat mai multe bannere în memoria poetului Adrian Păunescu, pe unul dintre acestea stând scris: „De astăzi, din ceruri, se va cânta Oltenia, eterna Terra Nova“. Startul meciului părea promiţător, în primul sfert de oră Universitatea având trei ocazii de gol. În minutul doi, Dina, angajat foarte bine de Alex Piţurcă, a scăpat singur cu Grahovac, dar nu a reuşit să înscrie din şase metri. Gargorov (‘13) nu a lovit bine mingea şi portarul Oţelului a reţinut, apoi Wobay (‘15) a şutat de la 20 de metri puţin pe lângă vinclu. Preocupaţi de atac, craiovenii au neglijat apărarea. Primul contraatac al moldovenilor a însemnat gol în poarta lui Stanca. S. Ilie a scăpat de marcajul lui Dănănae, apoi l-a depăşit şi pe portarul Ştiinţei, ieşit în întâmpinare, şi a deschis scorul, reducându-i la tăcere pe fanii olteni. Gălăţenii puteau să-şi mărească avantajul în minutul 29, când L. Iorga l-a păcălit pe Ciucă, apoi l-a depăşit din preluare pe Stanca, însă a intrat în unghi şi a trebuit să paseze la Râpă, acesta din urmă şutând în blocajul apărării craiovene. Alb-albaştrii nu au avut replică pe măsură după momentele bune ale oaspeţilor, trecându-şi în cont doar două lovituri de cap, Ciucă (‘35) şi Dina (‘45), prea slabe însă pentru a crea deranj în apărarea moldoveană.

Ciucă, eliminat

Nici în debutul reprizei secunde Universitatea nu a dat semne de revenire, spre nemulţumirea fanilor. Oţelarii au fost la un pas să înscrie în propria poartă, după ce Grahovac, surprins de o degajare greşită a unui coechipier, a şters mingea încercând să respingă cu piciorul, rezultând în cele din urmă un corner pentru olteni. Dezamăgirea suporterilor din Bănie avea să ia proporţii în minutul 62, când Ciucă, depăşit de această dată de Râpă, a faultat în calitate de ultim apărător şi a fost eliminat fără ezitare de arbitrul Alexandru Tudor. Lovitura liberă care a rezultat a fost executată de Sălăgean, acesta trimiţând mingea la încheietura barelor, Universitatea scăpând cu noroc de un nou gol. Aflată în superioritate numerică şi în avantaj pe tabela de marcaj, echipa Oţelul a jucat în continuare precaut, mizând pe cartea contraatacului. S. Ilie (‘68) a trecut şi el pe lângă gol, Stanca reuşind să pareze şutul gălăţeanului. Antal (‘86) a dat din nou emoţii juveţilor, mingea şutată de acesta trecând foarte aproape de poartă. Dina (‘90) a dat cu piciorul ultimei ocazii a meciului şi şansei de a obţine in extremis un punct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

65 COMENTARII