5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilianul Cardoso, exclus din lotul pandurilor

Brazilianul Cardoso, exclus din lotul pandurilor

Aventura brazilianului Alexandre Cardoso la Pandurii Târgu Jiu pare să fi ajuns la sfârşit. Cardoso a fost exclus din lot după jocul cu Rapid, iar tehnicianul Petre Grigoraş nu vede nici o portiţă de împăcare. Grigoraş a fost foarte virulent la adresa brazilianului, titular în Giuleşti, fără să explice clar motivele care au dus la această ruptură. „Cardoso este un jucător special. Crede că se trezeşte undeva într-o ţară în care el e deştept şi restul sunt proşti. Pentru mine, Cardoso, pentru gesturile făcute şi atitudinea avută, este neinteresant ca fotbalist la Pandurii. Chiar dacă îi supăr pe mulţi, chiar dacă este iubit de tribună. Am nevoie de luptători şi de oameni curajoşi. Nu îmi trebuie jucători care să dea numai din gură, ci, din contră, să joace pe teren. Îmi pare rău să spun, dar pentru mine este o nulitate. Cardoso nu va mai face parte din lotul pandurilor. Sau dacă va face parte nu voi mai face eu. Nu putem să tolerăm la infinit nişte fiţe de jucători. Pe terenul de fotbal, într-un sport de performanţă în care eşti plătit, trebuie să demonstrezi că eşti jucător profesionist. Echipa a doua este cel mai plăcut refugiu pentru el. Dacă vrea să plece, eu nu mă opun“, a declarat Grigoraş la Radio Infinit.
Sosit la Târgu Jiu în 2008, Alexandre Cardoso a strâns multe nemulţumiri în ultimul timp. Cardoso s-a simţit frustrat că nu a fost lăsat să plece în vară, deşi avea ofertă bună şi nu a mai semnat prelungirea contractului cu Pandurii, care se încheie în vara anului 2011. Brazilianul a fost deranjat că a fost folosit în cupă cu Craiova într-o echipă de tinere speranţe, aducând ca argument faptul că Grigoraş nu mai avea nevoie să se lămurească de valoarea sa. Sub comanda lui Grigoraş, Cardoso a fost titular în trei din cele patru meciuri, iar cu Steaua a intrat pe parcurs. Cu Rapid, Cardoso a greşit la golul marcat de Cassio, a fost foarte aproape să fie eliminat, iar după joc a spus că este accidentat, lucru care pare să-i fi pus capac. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, eu nu am auzit nimic. Voi merge la club să văd care este situaţia“, a reacţionat Cardoso la acuzele lui Grigoraş.
Conform transfermarkt.de, Alexandre Cardoso este cel mai scump jucător de la Pandurii Târgu Jiu, fiind cotat de site-ul german la un milion de euro.

Hidişan şi Iordache, out cu Târgu Mureş

Pandurii a câştigat un punct de moral în Giuleşti, dar i-a pierdut pe Florin Hidişan şi Ilie Iordache, ambii accidentaţi pentru jocul de sâmbătă cu FCM Târgu Mureş, unul care poate relansa gruparea gorjeană în lupta pentru evitarea retrogradării. Hidişan, cu miozită, şi Ilie Iordache, cu ruptură fibrilară, ar putea reveni abia etapa următoare, cu U Cluj. „Avem zece puncte, departe de pluton, aşa că ne gândim serios la meciul cu Târgu Mureş. Cu aceeaşi atitudine ca în Giuleşti vom avea câştig de cauză în multe partide. Sunt trei puncte foarte importante pentru că te agaţă de pluton. Sperăm să câştigăm, asta e dorinţa şi speranţa noastră. Alt obiectiv nu există în asemenea condiţii. Din păcate, avem ceva probleme de lot. Iordache şi Hidişan nu vor evolua sâmbătă din cauza unor probleme medicale. Erau doi jucători importanţi, îmi pare rău că nu voi putea miza pe ei“, a spus Grigoraş.

Gorjenii vor continuitate

Gorjenii sunt conştienţi că punctul din Giuleşti nu are mare valoare dacă nu este dublat de o victorie în faţa contracandidatei la retrogradare FCM Târgu Mureş. Pandurii au, de altfel, o serie de patru jocuri foarte importante în următoarea perioadă, cu Târgu Mureş, U Cluj, FC Braşov şi Unirea Urizceni, din care sunt obligaţi să scoată puncte. „Moralul băieţilor e bun. Acest punct ne dă speranţe. Şi jocul echipei ne dă speranţe. Ne obligă la continuitate. Vrem să câştigăm partida cu FCM Târgu Mureş şi, după ce am început să luăm puncte şi din deplasare, ne place şi băieţii au simţit gustul şi mai vor. Dacă nu câştigăm cu FCM Târgu Mureş, acest punct din Giuleşti nu înseamnă nimic, dar cu o victorie sâmbătă ajungem la 13 puncte şi -8 la adevăr, acolo unde este un grup de patru – cinci echipe. Avem nevoie de victorie cu FCM Târgu Mureş şi un rezultat pozitiv în deplasarea de la U Cluj şi atunci vom fi pe alt loc în clasament. Meciul cu FCM Târgu Mureş e mult mai important decât cel din Giuleşti, pentru că este unul de şase puncte, ca şi cel cu Clujul, de la Alba Iulia, sau cel cu Urziceniul, care se joacă în prima etapă din retur“, a spus preşedintele executiv al gorjenilor, Eugen Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII