13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă: Ne menţinem în cursa pentru Europa League

Piţurcă: Ne menţinem în cursa pentru Europa League

Managerul general al Ştiinţei crede că Universitatea păstrează şanse la un loc de cupă europeană după ce a învins la limită Unirea Urziceni.

Ajunşi pe locul şapte în Liga I, în imediata vecinătate a locurilor care asigură prezenţa în Europa League, alb-albaştrii visează frumos, dar sunt conştienţi că trebuie să-şi îmbunătăţească jocul pentru a realiza o performanţă notabilă în acest sezon. A recunoscut acest lucru chiar Victor Piţurcă, după meciul cu Unirea Urziceni. „N-am reuşit o partidă foarte bună, mai ales din cauza terenului. Şi adversarul ne-a pus probleme, s-a apărat mereu. Mă interesează doar cele trei puncte pe care le-am câştigat astăzi (luni – n.r.) şi că ne menţinem în cursa pentru Europa League. Avem un nucleu de bază destul de restrâns. Vom remedia această problemă în iarnă, când vom mai aduce patru-cinci jucători. Aştept şi revenirea lui Florin Costea, dar recuperarea lui este greoaie. Dacă era altcineva în locul lui, nu revenea la antrenamente aşa repede. Sper că în două-trei săptămâni poate reintra. Nici nu se pune problema să ne gândim la titlu, este o diferenţă foarte mare între noi şi primele clasate. Ne jucăm şansa, iar pe mine mă interesează să formez o echipă foarte puternică“, a declarat Piţurcă pentru GSP TV. Printre cei doriţi de „Piţi“ la Universitatea se pare că se numără şi trei jucători de la Pandurii: mijlocaşul ofensiv Claudiu Voiculeţ, mijlocaşul de bandă stânga Ciprian Brata şi fundaşul dreapta Gabi Matei.
Managerul general al Universităţii, Victor Piţurcă, va susţine astăzi, de la ora 14.00, la stadionul „Ion Oblemenco“, o conferinţă de presă în care va prefaţa partida cu Oţelul. Oficialii craioveni aşteaptă ca fanii alb-albaştri să umple din nou arena din Bănie, punând ieri în vânzare biletele pentru această dispută. Preţurile tichetelor de intrare la meci nu au fost modificate, fiind următoarele: cinci lei la peluze, zece lei la tribuna a II-a, 15 lei la tribuna I şi 30 de lei la tribuna 0.

„Geană“, cu gândul
la Oţelul

Antrenorul principal al Ştiinţei, Eugen Neagoe, a declarat după meciul de la Urziceni: „A fost un joc la discreţia noastră. După ce le-am făcut cadou golul, meciul a devenit mai greu. Am dominat jocul şi era greu pentru Unirea să reziste 90 de minute. Ne gândim la meciul cu Oţelul, de vineri. Va fi foarte greu, dar vom avea publicul de partea noastră. Avem puţine zile la dispoziţie pentru ca jucătorii să-şi revină din punct de vedere fizic şi psihic“.
În schimb, tehnicianul Unirii Urziceni, Octavian Grigore, a contestat penaltiul din care Ştiinţa a egalat. „A fost un joc foarte greu, cu o echipă aflată pe val, care, de la venirea domnului Piţurcă, este într-o continuă creştere. După ce am deschis scorul, cei de la Craiova au fost ajutaţi să intre în joc. Vă rog să vă uitaţi la tricoul lui Mehmedovici şi să vedeţi unde este urma mingii. L-a lovit în burtă. Eu nu dau vina pe arbitraj, ci doar am comentat acel penalti“, a spus Grigore, care a adus la conferinţa de presă tricoul fundaşului Unirii. Mai vehement a fost Vasile Maftei, mijlocaşul echipei Unirea, care a declarat: „A fost un meci frumos. Noi am avut ocazii mai clare de gol, chiar dacă Universitatea a dominat. Noi am fost cu ocaziile, ei cu golurile. Craiova are o echipă foarte bună, care se bate anul acesta pentru calificarea în Liga Europa, iar la anul se va bate pentru câştigarea campionatului. A fost o greşeală la penalti, dar greşelile sunt omeneşti. Ştiam că nu a fost penalti, pentru că Mehmedovici nu prea minte. Suntem o echipă mică şi eram sigur că nu vom fi ajutaţi sau arbitraţi corect. La noi nu are cine să facă scandal. Cine urlă mai tare are parte de victorii“.

Dina a pus gând rău
şi moldovenilor

Mihai Dina a marcat golul victoriei la Urziceni şi se gândeşte ca vineri, la confruntarea cu Oţelul Galaţi, să iasă din nou fericit de pe teren. „Dinel“ a dezvăluit că s-a bucurat mai mult pentru reuşita echipei decât pentru golul marcat în minutul 81 şi a adăugat că partida cu moldovenii lui Dorinel Munteanu este mai importantă decât dubla cu Dinamo. „Cea mai importantă este victoria. Sper să marchez şi de acum încolo. Ne aşteptam să revenim şi să întoarcem rezultatul. Urmează meciul cu Oţelul, o echipă bine organizată, care joacă fotbal de calitate. Eu cred că putem să urcăm mai sus în clasament. Nu mă gândesc la meciul cu Dinamo, cel mai important acum este cel cu Oţelul“, a spus Dina.
Partida Universitatea Craiova – Oţelul, programată vineri, de la ora 20.30 (Digi Sport), va fi arbitrată la centru de bucureşteanul Alexandru Tudor. La cele două linii au fost delegaţi arbitrii asistenţi Miclos Nagy (Cluj-Napoca) şi Adrian Vidan (Bucureşti). Rezervă de arbitru a fost nominalizat Florin Constantin, iar observatori vor fi Nicolae Grigorescu (Timişoara) şi Sorin Satmari (Bucureşti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII