10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConfruntare de cupe europene

Confruntare de cupe europene

Voleibalistele de la SCM-U Craiova şi Ştiinţa Bacău, reprezentantele României în cupele europene, se întâlnesc sâmbătă, de la ora 16.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.

Echipa feminină de volei SCM-Universitatea Craiova va primi, sâmbătă, de la ora 16.00, vizita unui adversar puternic, Ştiinţa Bacău, formaţie neînvinsă în primele trei runde ale Diviziei A1.
Partida între reprezentantele României în Cupele Europene, Craiova în Challenge Cup şi Bacău în Cupa CEV, se anunţă atractivă pentru iubitorii voleiului.
Gazdele vin după două eşecuri, acasă cu Piatra Neamţ, apoi în deplasare la Târgu Mureş, şi speră la un joc bun în faţa formaţiei pregătite de Florin Grapă. „Este un meci dificil cu o echipă care a pornit foarte bine în campionat. Jucăm pe teren propriu, vom lupta pentru fiecare minge. Ne va fi foarte greu, dar ne vom juca şansa“, a spus antrenorul craiovencelor, Bertholt Văsuică.
Formaţia din Bacău, care în runda trecută a învins campioana Dinamo Bucureşti, a plecat încă de joi spre Bănie şi a făcut un popas în Capitală, unde a efectuat un antrenament, iar vineri dimineaţă şi-a reluat deplasarea.
Tehnicianul Ştiinţei Bacău, Florin Grapă, se aşteaptă ca echipa sa să rămână neînvinsă şi după această rundă: „Ar trebui să câştigăm la Craiova, dar am emoţii deoarece am trei jucătoare care nu sunt refăcute complet după ce au suferit accidentări uşoare. Sper totuşi să reuşim să luăm trei puncte din acest joc. Suntem o echipă serioasă, fetele îşi doresc să învingă orice adversar, facem multe antrenamente, fetele sunt obosite, însă performanţa aşa se face şi le felicit pentru modul cum se pregătesc şi sper să reuşim să realizăm ce ne-am propus în acest an“. Ştiinţa Bacău ocupă locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu prima clasată, Club Volei 2004 Tomis Constanţa, iar SCM-U Craiova, care are o victorie, cu „U“ Cluj, în prima rundă, şi două eşecuri ocupă locul opt.
Campionatul va continua cu 11 echipe, formaţia Penicilina Iaşi anunţând zilele trecute că se retrage. În fiecare etapă, câte o echipă va sta. Odată cu retragerea echipei din Iaşi va rămâne un singur loc retrogradabil.

Steaua – SCM-U,
în direct pe Digi Sport

Voleibaliştii craioveni joacă în etapa a patra din Divizia A1 în deplasare, cu Steaua Bucureşti, partidă programată sâmbătă, de la ora 11.00, şi transmisă în direct de Digi Sport. La o săptămână distanţă, jucătorii craioveni îl înfruntă pe tehnicianul Daniel Banu. Acesta s-a aflat sâmbăta trecută pe banca echipei din Târgu Mureş, pe care oltenii au învins-o cu 3-1, dar la mijlocul acestei săptămâni a preluat echipa Steaua. Pentru formaţia bucureşteană evoluează şi doi jucători care în sezonul trecut au evoluat la Craiova, Raul Oprişor şi Mihai Coasă. Cele două combatante au câte o victorie din trei meciuri. Steaua se află pe locul şapte, iar elevii lui Dan Pascu ocupă locul zece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS