10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţi: Vrem să câştigăm Cupa

Piţi: Vrem să câştigăm Cupa

Managerul Universităţii a afirmat că meciul de mâine cu Pandurii, de la Târgu Jiu, trebuie câştigat de alb-albaştri, Piţi precizând că speră ca în acest sezon Ştiinţa să ajungă în finala Cupei României şi s-o câştige.

La începutul conferinţei de presă de ieri, Victor Piţurcă a vorbit despre eşecul Ştiinţei în faţa echipei FC Vaslui, eşec care a readus Craiova pe minus în clasamentul „adevărului“, determinându-l pe Piţi să afirme că, deocamdată, Universitatea nu se mai poate gândi la cupele europene.
Managerul oltenilor a ţinut în mod deosebit să mulţumească suporterilor care au fost sâmbătă pe „Ion Oblemenco“, spunând că a avut intenţia să aibă, după meci, o întâlnire cu fanii alb-albaştrilor, dar înfrângerea l-a determinat să amâne dialogul.

Piţi, îngrijorat de starea terenului de la Târgu Jiu

Despre meciul de mâine cu Pandurii (din Cupă – n.r.), Piţi a declarat că speră să fie jucat de elevii săi la cel mai înalt nivel şi să fie câştigat de Universitatea, întrucât obiectivul este extrem de important: „Sperăm să ajungem în finala Cupei României şi s-o câştigăm“. Piţurcă este îngrijorat atât de starea terenului de la Târgu Jiu, cât şi de moralul jucătorilor, dar la acesta din urmă „a lucrat“ în aceste zile şi crede că băieţii şi-au revenit din punct de vedere psihic. Lotul Craiovei va face deplasarea la Târgu Jiu în dimineaţa jocului.

„Ştiinţa ar putea vinde jucători şi la Steaua, şi la Dinamo!“

Despre jucătorii aflaţi în lotul Ştiinţei şi doriţi de alte cluburi, managerul Craiovei a punctat: „Absolut toţi jucătorii sunt transferabili. Toţi jucătorii Ştiinţei au ani buni la club. Trebuie şi Craiova să mai împrospăteze lotul, să vină sânge proaspăt. Poate suporterii s-au plictisit de unii jucători. Glumesc! Dacă aş accepta să dăm jucători Stelei sau la Dinamo? Dacă este o afacere bună pentru club, de ce nu, care-i problema?“.
Piţi a adăugat că o firmă de impresariat din Anglia ar fi interesată de Găman, respectiv de un contract cu jucătorul Ştiinţei. „Eu, deocamdată, m-am împotrivit!“, a spus managerul Craiovei.
Despre lotul actual, Piţi a comentatat astfel: „Exceptând portarii, Universitatea mai are nevoie în acest moment de jucători în toate compartimentele (…) Eu aş vrea numai jucători olteni!“.
Managerul oltenilor a vorbit despre necesitatea unui stadion nou: „N-am renunţat la ideea ca oltenii să aibă un stadion nou. N-am spus vorbe în vânt când am spus că în Craiova trebuie să fie capitala fotbalului românesc“.

Gîngioveanu,
un „mofturos“

Chestionat despre Silviu Lung şi Gîngioveanu, Piţi a răspuns că forma jucătorilor îl determină să decidă titularii. În cazul lui Gîngioveanu, managerul a adăugat că titularizarea depinde numai de jucător. „Am avut şi cu Gîngioveanu o discuţie, fiindcă el are impresia tot timpul că, nejucând, are cineva ceva cu el de împărţit. E o problemă de muncă, de cum se antrenează, plus concurenţa care este la o echipă de fotbal (…) El este un jucător mai mofturos. Îl doare ceva, nu mai face antrenament… Sper să se obişnuiască, să se adapteze stilului meu de muncă. Nu se adaptează, se elimină singur!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII