10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucian Bute, stăpânul ringului

Lucian Bute, stăpânul ringului

Gălăţeanul l-a învins prin KO pe Jesse Brinkley, păstrându-şi centura de campion mondial la categoria supermijlocie (IBF). Gala de la „Centre Bell“ a fost benefică şi pentru ceilalţi doi pugilişti români, Adrian Diaconu şi Ion Ionuţ cunoscând victorii la fel de frumoase.

Lucian Bute şi-a apărat cu succes pentru a şasea oară centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins sâmbătă dimineaţă, la Montreal (Canada), prin KO tehnic în repriza a noua, pe americanul Jesse Brinkely, adversar care a fost impus de IBF. Gălăţeanul de 30 de ani i-a delectat pe cei 12.000 de spectatori prezenţi la „Centre Bell“, trimiţându-l la podea în două rânduri pe Brinkley, în reprizele cinci şi opt, cu două uppercut-uri la corp. Americanul a continuat lupta de fiecare dată, însă nu a mai reuşit să îşi revină după ce a fost trimis la podea a treia oară.
Lucian Bute a reuşit astfel al 22-lea KO în cele 27 de victorii, în timp ce Brinkley are un palmares de 35 de victorii (22 prin KO) şi 6 eşecuri. „Mister KO“ ar trebui să revină în ring în cursul lunii martie în faţa unui adversar de renume, întrucât punerea în joc pentru a şaptea oară a centurii de campion mondial va fi opţională. Numele cel mai des vehiculat pentru viitoarea confruntare este cel al lui Kelly Pavlik.

„A fost un meci foarte dificil“

Imediat după meci, Lucian Bute a afirmat că Jesse Brinkley nu a fost un adversar slab şi se bucură de modul în care a obţinut victoria. „A fost un meci foarte dificil, pentru că Brinkley a dat dovadă de mult curaj. Dacă nu m-aş fi pregătit temeinic, cred că mi-ar fi fost şi mai greu. Sunt bucuros că am învins şi mă simt ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO în această seară. După ce l-am trimis la podea a treia oară, atunci mi-am zis: «Gata, asta este, suficient!». Am primit şi eu lovituri, mai multe decât de obicei, şi trebuie să recunosc că am avut un adversar tenace şi curajos“, a spus Lucian Bute, conform Agerpres.
Gălăţeanul a fost completat de antrenorul său, Stephane Larouche: „Brinkley este un boxer dificil de surprins, întrucât are un stil care nu se încadrează într-un anumit şablon. Aş spune chiar că Lucian nu ar mai fi fost campion mondial dacă nu ne-am fi pregătit atât de dur. A fost un meci greu pentru Lucian, chiar epuizant şi va trebui să se gândească la asta pe viitor“.

„Jo Jo Dan“ l-a învins prin KO pe Villafane

O victorie la fel de frumoasă a obţinut-o Ion Ionuţ. Cunoscut în lumea boxului drept „Jo Jo Dan“, pugilistul nostru l-a învins prin KO în repriza a patra, cu un croşeu de stânga în minutul 1.35, pe argentinianul Andres Pablo Villafane, într-un meci contând pentru categoria semimijlocie, desfăşurat în cadrul galei de la „Centre Bell“. Bucureşteanul de 29 de ani nu mai boxase la Montreal din martie 2009, iar în mai 2010 a pierdut primul meci din carieră, la Istanbul, în faţa turcului Selcuk Aydin. „M-am pregătit pentru un meci cu un dreptaci, nu ştiam că Villafane este stângaci. Însă, cred că m-am descurcat bine. Sper ca în curând să ajung să boxez din nou pentru titlul mondial şi mă gândesc la o revanşă cu Aydin“, a spus „Jo Jo Dan“ la Radio România Actualităţi.
Ion Ionuţ are 27 de victorii la profesionişti, dintre care 15 prin KO şi o înfrângere.

Diaconu l-a învins la puncte pe Omar Sheika

Convins de Lucian Bute să continue să boxeze, Adrian Diaconu l-a răsplătit cu victorie pe „Mister KO“ în propria-i gală. „Rechinul“ l-a învins la puncte pe americanul Omar Sheika, într-un meci desfăşurat pe parcursul a zece reprize, la categoria semigrea, ajungând la 26 de victorii la profesionişti, 15 prin KO şi două înfrângeri. Diaconu (32 de ani) l-a învins pe Sheika (30-10-0, 21 KO) în unanimitate, scor 98-91, 97-92, 98-92, chiar dacă făcuse „cunoştinţă“ cu podeaua în repriza a doua.

Gala de la Montreal

Rezultatele înregistrate în cadrul galei de la „Centre Bell“: categoria supermijlocie (meci programat pe durata a 4 reprize): Francy Ntetu (Canada) l-a învins la puncte pe Martin Desjardins (Canada); categoria uşoară (8 reprize): Pier Olivier Cote (Canada) a câştigat prin KO în repriza a şasea în faţa lui Walter Sergio Gomez (Argentina); categoria cocoş (8 reprize): Sébastien Gauthier (Canada) l-a învins la puncte pe Julio David Roque Ler (Argentina); categoria superpană (8 reprize): Benoit Gaudet (Canada) a câştigat prin KO în repriza a şasea în faţa lui Ceferino Dario Labarda (Argentina); categoria welter (10 reprize): Ion Ionuţ l-a învins prin KO în repriza a patra pe Andres Pablo Villafane (Argentina); categoria semigrea (10 reprize): Adrian Diaconu l-a învins la puncte pe Omar Sheika (SUA); categoria supermijlocie (12 reprize) – titlul IBF: Lucian Bute l-a învins prin KO tehnic în repriza a noua pe Jesse Brinkley (SUA).
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS