10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute vrea să urce la semigrea

Bute vrea să urce la semigrea

Boxerul Lucian Bute, campion mondial IBF la supermijlocie, intenţionează să treacă la categoria semigrea anul viitor, scrie presa nord-americană, citată de Agerpres. „Mister KO“, considerat de specialişti cel mai bun pugilist de la supermijlocie, îşi va pune centura în joc pentru a şasea oară, de data aceasta în faţa americanului Jesse Brinkley, la „Bell Centre“ din Montreal, pe 15 octombrie, arbitru de ring urmând să fie Sam Williams (SUA). Conform presei de peste ocean, Lucian Bute se gândeşte să lase vacant titlul, pentru a-l întâlni în martie 2011 pe canadianul Jean Pascal, campion mondial WBC la semigrea, cel care l-a învins în iunie 2009 pe românul Adrian Diaconu. Gălăţeanul de 30 de ani este neînvins în 26 de meciuri la profesionişti, 21 de victorii fiind obţinute prin KO, iar Pascal, care pe 28 octombrie va împlini 28 de ani, are în palmares 26 de victorii (16 înainte de limită) şi o singură înfrângere.
Dacă Bute îl învinge pe Jesse Brinkley, există de asemenea posibilitatea ca el să-şi încrucişeze mănuşile cu australianul Danny Green, deţinătorul centurii IBO la categoria grea-uşoară, meciul urmând să aibă loc numai dacă australianul ar accepta să schimbe categoria. Mass-media canadiene au vorbit şi despre şansele ca Bute să boxeze cu galezul Joe Calzaghe, fost campion la supermijlocie în versiunile WBC, IBF şi WBO, neînvins la profesionişti, în prezent retras din activitate.
Dacă va schimba categoria, Bute nu îl va mai întâlni pe câştigătorul turneului Super Six, competiţia la care participă şase dintre cei mai buni pugilişti de la categoria supermijlocie şi care se va încheia la începutul anului 2012. Unii comentatori maliţioşi cred că românul, schimbând categoria, se teme să-l întâlnească pe învingătorul de la Super Six.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS