5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNiculae a devenit indispensabil la AS Monaco

Niculae a devenit indispensabil la AS Monaco

Atacantul român, accidentat la aductori, le-a lipsit monegascilor la partida cu Toulouse din campionat, dar va reveni pe teren la meciul din Cupa Franţei cu Lens.

Daniel Niculae a făcut în sezonul trecut un retur impresionant, la Auxerre, fapt care i-a determinat pe diriguitorii clubului AS Monaco să-l angajeze, plătindu-i şi o primă de instalare substanţială, deoarece a venit din postura de jucător liber de contract. „Nico“ nu a dezamăgit şi a înscris trei goluri în primele cinci runde din Ligue 1, printre reuşite numărându-se una şi împotriva fostei sale echipe, Auxerre. A urmat apoi o accidentare la aductori a atacantului român, nu foarte gravă, dar care l-a ţinut departe de gazon la meciul din campionat cu Toulouse, iar absenţa lui a fost resimţită atât de colegii săi, cât şi de antrenor.
Tehnicianul lui AS Monaco, Guy Lacombe, a declarat că Niculae a avut un tempo foarte bun în primele etape ale campionatului Franţei, dar poate mai mult, mai ales în ceea ce priveşte posesia balonului. „Este un jucător care poate evolua ca al doilea atacant sau în spatele atacanţilor, pentru că este capabil să ofere pase bune, dar şi să înscrie. De aceea am fost foarte interesat să îl aduc la echipă. La începutul sezonului, a avut un tempo bun. Poate puţin mai mult, mai ales în ceea ce priveşte posesia balonului“, a spus Lacombe, citat de planete-asm.fr.

Revine în Cupa Franţei

Presa franceză a scris, ieri, că Daniel Niculae ar putea reveni în primul unsprezece la Monaco chiar astăzi, la partida din Cupa Franţei cu Lens, programată pe teren propriu în faza 16-imilor. Monegascii nu-i vor putea folosi, în schimb, pe Dieumerci Mbokani, care are încă dureri la genunchi, şi nici pe Vincent Muratori, accidentat la coapsă în partida din weekendul trecut cu Toulouse. Acestora li se adaugă alţi patru jucători indisponibili de mai mult timp, Eduardo Costa, Djimi Traoré, Alejandro Alonso şi Lukman Haruna, care vor vedea meciul din tribună.
În aceste condiţii, Niculae ar putea face cuplu în atac în această seară cu gabonezul de 22 de ani Aubameyang. Pe lângă partidele Ajaccio – Le Havre, Nimes – Valenciennes şi Lorient – Brest, care s-au jucat aseară după închiderea ediţiei, în 16-imile Cupei Franţei se mai dispută astăzi meciurile: Arles-Avignon – Caen, Boulogne – Toulouse, Guingamp – Rennes, Nancy – Bordeaux, Saint-Etienne – Nice, Sochaux – Bastia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS