10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScrimerii nu şi-au atins obiectivul la CE

Scrimerii nu şi-au atins obiectivul la CE

Echipa feminină de sabie a României, formată din Andreea Pelei, Bianca Pascu, Elena Munteanu şi Mihaela Bulică, s-a clasat pe locul 9 la Campionatele Europene de scrimă de la Leipzig (Germania), notează Agerpres. Tricolorele au fost învinse în optimi de Spania, cu 45-43, şi au întrecut Belarus în meciul pentru locurile 9-10, cu scorul de 45-17. Titlul a revenit Ucrainei (Olga Harlan, Olena Homrova, Galina Pundik, Olga Jovnir), care a învins în finală Rusia cu 45-38, iar „bronzul“ a intrat în posesia Italiei, câştigătoare la limită, 45-44, în faţa Ungariei.
În proba masculină de spadă pe echipe, formaţia României, compusă din Adrian Pop, Bertalan Arkosi, Cosmin Kortyan, Adrian Szilagyi, a ocupat locul 20, pierzând în primul tur cu 40-45 în faţa Olandei. Medalia de aur la spadă masculin a revenit Ungariei (Geza Imre, Peter Somfai, Gabor Boczko, Tamas Padar), care s-a impus cu 45-39 în finala cu Ucraina. Pe locul 3 s-a clasat Germania, care a intrat în posesia medaliei de bronz, în urma victoriei obţinute în faţa Elveţiei cu 35-34.
Deşi obiectivul delegaţiei noastre la actuala ediţie a competiţiei era obţinerea unei medalii, România nu a urcat pe podium, cea mai bună clasare fiind un loc 5, reuşit de echipa feminină de spadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS