10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportParaguayenii au fost decoraţi

Paraguayenii au fost decoraţi

Jucătorii naţionalei Paragu-ayului au fost decoraţi de autorităţile din Asunción, după revenirea de la Cupa Mondială 2010. Componenţii reprezentativei „albirroja" şi selecţionerul argentin Gerardo „Tata" Martino, ajunşi până în sferturi la CM, au fost aclamaţi de mii de persoane pe Aeroportul „Silvio Pettirossi" din apropierea capitalei paraguayene. Preşedintele Paraguayului, Fernando Lugo, le-a înmânat personal medaliile jucătorilor şi membrilor staff-ului tehnic, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe o estradă ridicată special într-un terminal al aeroportului, în semn de recunoaştere pentru calificarea istorică a Paraguayului în sferturile de finală, la cea de-a opta participare la un turneu final de Cupă Mondială.

Nu a fost uitat nici marele absent de la Mondialul sud-african, atacantul Salvador Cabanas, aflat în recuperare după ce a fost împuşcat în cap într-un bar din Mexic, la începutul acestui an. Cabanas a fost reprezentat la ceremonie de tatăl său, care a primit medalia de la şeful statului. „Suntem mândri de aceşti băieţi, care au reprezentat ţara cu demnitate. În inimile paraguayenilor, ei sunt campioni mondiali", a precizat Fernando Lugo.

Reprezentativa Paragua-yului a fost învinsă cu 1-0 de Spania în sferturile de finală ale CM 2010, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de David Villa, în minutul 83.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS