5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri pe viaţă şi pe moarte în Grupa H

Meciuri pe viaţă şi pe moarte în Grupa H

Spania poate termina pe primul loc, dar poate în acelaşi timp să piardă calificarea, în timp ce Chile şi Elveţia au şi ele şanse bune de a ajunge în optimi.

 

Cupa Mondială din Africa de Sud programează astăzi patru întâlniri interesante în Grupele G şi H ale competiţiei. În Grupa H Chile, Elveţia şi Spania au şanse aproape egale de a ajunge în optimile de finală. După un început dezastruos (0-1 cu Elveţia), campioana europeană Spania şi-a revenit şi a învins Hondurasul cu 2-0, revenind astfel în cărţi pentru calificare. Chile este însă lideră cu şase puncte, dar totuşi necalificată din punct de vedere matematic, deoarece Elveţia poate face, la rândul ei, şase puncte în cazul unui succes, destul de probabil în meciul cu naţionala Hondurasului. În plus, fiecare dintre cele trei formaţii cu şanse reale de a trece de grupe ţinteşte şi la locul 1, dorind astfel să evite Brazilia în optimi, virtuală câştigătoare a Grupei G. Atmosfera din lotul Spaniei a fost tot timpul bună, în ciuda înfrângerii de la debut şi la fel a rămas şi acum, înaintea meciului cu Chile, potrivit selecţionerului Del Bosque. „Nu ne-am panicat după înfrângerea cu Elveţia. Atmosfera a rămas bună, pentru că ne-am dat seama că am abordat meciul greşit. Partida cu Chile va fi cu siguranţă cea mai dificilă de până acum, dar jucătorii sunt mobilizaţi la maximum", a spus tehnicianul, care intenţionează să folosească un trident ofensiv de cinci stele, Villa – Torres – Iniesta.

Chilienii vizează, la rândul lor, victoria în meciul de astăzi, chiar dacă un egal le este de ajuns pentru a termina pe primul loc. „Am câştigat două meciuri, vom încerca să-l câştigăm şi pe al treilea, chiar dacă de data aceasta adversarul este de alt calibru", a spus selecţionerul Marcelo Bielsa.

În schimb, Elveţia are cea mai uşoară misiune cu Honduras, singura preocupare a elevilor lui Ottmar Hittzfeld fiind scorul cu care să învingă selecţionata din America Centrală.

Duel de cinci stele
în Grupa G

 

Două dintre cele mai spectaculoase echipe de la Cupa Mondială, Brazilia şi Portugalia, se vor afla astăzi faţă în faţă de la ora 17.00, la Durban, în ultimul meci al Grupei G. Brazilia este deja calificată, dar încă nesigură de prima poziţie, în timp ce Portugalia, după victoria cu 7-0 în faţa Coreei de Nord, este cu un picior în optimi. Miza acestei întâlniri este supremaţia în această grupă. Selecţionerul Carlos Dunga nu se va putea baza la această întâlnire pe Kaka, suspendat după „roşul" primit în meciul cu Coasta de Fildeş. Dunga are însă de unde să aleagă, iar cel mai probabil înlocuitorul jucătorului lui Real Madrid va fi Julio Baptista, cu care Brazilia nu a pierdut niciodată (9 victorii şi 2 egaluri) în teren. Nu sunt excluse nici retragerea lui Robinho şi avansarea lui Nilmar, soluţie deja încercată la meciul cu „elefanţii" după eliminarea lui Kaka. La portughezi, singura problemă o reprezintă starea de sănătate a lui Deco, mijlocaşul fiind incert pentru această întâlnire.

În celălalt meci al grupei, se întâlnesc Coasta de Fildeş şi Coreea de Nord, fără şanse de calificare. „Elefanţii", deşi au un punct şi pot egala Portugalia în cazul unei victorii, au şanse minime de a ajunge în optimi, pentru că au nevoie de un succes la un scor astronomic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS