10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCapello nu înţelege ce joacă naţionala Angliei

Capello nu înţelege ce joacă naţionala Angliei

Reprezentativa Albionului a avut o prestaţie sub aşteptări în primele două meciuri pe care le-a disputat la CM 2010 şi, pentru a-şi asigura calificarea în optimi, trebuie să învingă azi Slovenia.

 

Spre surprinderea tuturor, şi mai ales a britanicilor, Slovenia conduce ierarhia Grupei C după ce a învins Algeria, cu 1-0, şi a terminat la egalitate, 2-2, cu SUA. Marea favorită, Anglia, nu a reuşit decât două remize, 1-1 cu SUA şi 0-0 cu Algeria, fiind în pericol să rateze calificarea în optimi.

Selecţionerul naţionalei Albionului, Fabio Capello, susţine că nu înţelege prestaţia jucătorilor săi. „Am sentimentul că ultimii doi ani au fost o pierdere de timp. Nu ştiu de ce sau cum au ajuns jucătorii astfel. Antrenamentele decurg foarte bine, astfel că nu înţeleg de ce jucătorii nu reflectă în meciuri forma lor bună de la şedinţele de pregătire. Ei par să nu reuşească să schimbe viteza. Am fost foarte, foarte înceţi şi la această Cupă Mondială dacă nu alergi, dacă nu faci presing şi nu te lupţi, este foarte dificil", a spus Capello.

Pentru a accede în faza următoare a competiţiei, Anglia (locul 3, 2 puncte, golaveraj 1-1) trebuie să învingă Slovenia (locul 1, 4 puncte, golaveraj 3-2) în meciul programat azi, de la ora 17.00, la Port Elizabeth. Fabio Capello a refuzat să discute cu jucătorii săi despre solicitările acestora în vederea partidei de azi.

Potrivit presei britanice, nouă componenţi al naţionalei Angliei, între care şi John Terry, Steven Gerrard, Frank Lampard şi David James, au avut o şedinţă cu Capello. Ei intenţionau să îi solicite trei lucruri tehnicianului: schimbarea lui Emile Heskey cu Joe Cole în echipa pentru meciul cu Slovenia, o relaxare a regimului strict de pregătire şi mai mult timp pentru a studia adversarii. Antrenorul italian a refuzat însă să discute despre aceste aspecte, spunându-le jucătorilor că a ales deja echipa şi că este dispus să analizeze numai prestaţia lor generală.

Tot în grupa C se va juca azi, de la ora 17.00, la Pretoria, partida dintre SUA (locul 2, 2 puncte, golaveraj 3-3) şi Algeria (locul 4, 1 punct, golaveraj 0-1). Ambele echipe au şanse de calificare şi, pentru a-şi asigura îndeplinirea obiectivului, vor încerca să obţină victoria.

 

Luptă în patru în Grupa D

 

În Grupa D lucrurile sunt destul de complicate, toate cele patru formaţii fiind încă în cursa pentru calificare după rezultatele înregistrate în primele două etape. Prin urmare, ierarhia finală a acesti grupe se va stabili azi, când, de la ora 21.30, se vor disputa meciurile Ghana (locul 1, 4 puncte, golaveraj 2-1) – Germania (locul 2, 3 puncte, golaveraj 4-1), la Johannesburg, şi Australia (locul 4, 1 punct, golaveraj 1-5) – Serbia (locul 3, 3 puncte, golaveraj 1-1).

Ţinând cont de valoarea combatantelor, Germania şi Serbia sunt favorite, însă la acest Campionat Mondial au fost destule surprize. Să notăm că, în meciul cu Ghana, selecţionerul „panzerelor", Joachim Low, nu-l va putea utiliza pe atacantul Miroslav Klose, jucătorul lui Bayern München fiind suspendat după ce a fost eliminat în runda trecută, în partida cu Serbia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU