5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLăsaţi scandalul, învingeţi CFR-ul!

Lăsaţi scandalul, învingeţi CFR-ul!

Universitatea – CFR Cluj

Stadion „Municipal“ Turnu Severin, astăzi, ora 16.00 (Digi Sport).

Formaţii probabile:

Universitatea: Silviu Lung jr. – Dănănae, V. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Bărboianu, Dilevski, Gîngioveanu – Al. Piţurcă, Dina. Antrenor interimar: George Biţă.

CFR Cluj: Nuno Claro – Panin, Cadu, Alcantara, Edimar – Gabi Mureşan – Deac, E. Dică, N. Dică, Culio – Y. Kone. Antrenor: Andrea Mandorlini.

Vor arbitra: Ov. Haţegan – Oct. Şovre, Ed. Dumitrescu.

Cele două campioane ale provinciei nu îşi permit paşi greşiţi deoarece şi-ar periclita obiectivele, câştigarea campionatului (CFR Cluj), respectiv rămânerea în Liga I (Ştiinţa). În ciuda tensiunilor de la club, echipa imprevizibilă a Ştiinţei ar putea învinge prin autodepăşire, aşa cum a făcut-o în 2009.

A prefaţa meciul dintre Ştiinţa şi CFR Cluj în contextul obiectivelor celor două echipe ar însemna, de fapt, să repetăm ceea ce lumea fotbalistică cunoaşte, anume că această întâlnire ar putea decide titlul campionatului – la care râvneşte iarăşi CFR şi, totodată, ar mai clarifica situaţia din zona nisipurilor mişcătoare. Nu mai este un secret faptul că Ştiinţa are mari emoţii şi că, pentru a nu ajunge la matineu, are nevoie de cel puţin patru puncte din aceste trei meciuri finale, cu CFR, Steaua şi Oţelul. Ce mai, Craiova – Cluj este un meci de infern! Mai ales după scandalul petrecut vineri seară între Mititelu şi Trică, ultimul divorţând de Universitatea. Cum Wotte este în continuare suspendat, de pregătirea echipei s-a ocupat George Biţă, cel desemnat oficial să preia frâiele Craiovei.

La prima citire a clasamentului şi a organizării clubului din Gruia, CFR Cluj ar părea favorită prin experienţă, omogenitate şi, trebuie să recunoaştem, valoarea de grup, superioară puştilor Craiovei. În plus, stabilitatea financiară a ardelenilor, un atu important în ziua de astăzi, este peste cea a celui care a cumpărat brandul Universităţii. Aşa s-a spus însă despre echipa ardeleană şi în 2006 – când Craiova „naviga" prin liga a doua, dar Ştiinţa a eliminat CFR-ul din Cupa României şi în campionatul trecut, atunci când, pe stadionul-casă al Universităţii, „Ion Oblemenco", oltenii au administrat ardelenilor un categoric 4-1. „O să îi batem pe cei de la Cluj. Să vedeţi ce bulversaţi o să fim noi cu ei!! Ştiu că nu vă vine să credeţi, dar o să vedeţi că o să îi batem!", a declarat Mititelu la GSP TV, citat de prosport.ro.

Gică Popescu: Cu sufletul, pronosticul meu este 1

 

Fostul mare jucător al Ştiinţei, Gică Popescu, a prefaţat astfel derbiul de la Turnu Severin de astăzi: „Evident că meciul va fi foarte greu. Favorită este echipa CFR Cluj. Din păcate, Universitatea Craiova a ajuns în situaţia ca, jucând acasă, să nu mai fie favorită, dar asta nu înseamnă că va pierde. Cu sufletul, pronosticul meu este 1! Aş fi venit la acest meci al Craiovei, dar, din păcate, plec în Spania". Nicolae Zamfir, cel care, după partida Universitatea – Internaţional Curtea de Argeş 1-3, a fost în pole position să-i ia locul suspendatului antrenor Wotte, a declarat: „Este un meci capital între două echipe care se tem una de cealaltă. Cine are nervii mai tari va învinge". În partida de astăzi, reintră Iliev în echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII