10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSăptămână decisivă

Săptămână decisivă

Meciurile pe care pandurii le vor susţine în următoarele şapte zile, cu Gloria Bistriţa, Poli Iaşi şi Rapid, sunt decisive pentru elevii lui „Sorinaccio“ în tentativa salvării de la retrogradare.

 

Liga I îşi consumă alte trei etape în decurs de numai o săptămână, perioadă în care se pot lămuri multe necunoscute atât în vârful, cât şi în subsolul clasamentului. Pandurii întâlneşte Gloria Bistriţa (deplasare), Poli Iaşi (acasă) şi Rapid (deplasare) şi cu ajutorul unor rezultate favorabile, victoria cu Poli Iaşi fiind obligatorie, poate lua o opţiune serioasă pentru menţinerea în Liga I. Sorin Cîrţu a început pregătirea acestor meciuri încă dinainte de partida cu FC Braşov, încercând să-i aducă pe jucători la o formă sportivă cât mai bună.

„Totul depinde de noi şi de modul în care reacţionăm. Am mai recuperat din handicap şi ne putem ajuta singuri. Va fi acest meci de la Bistriţa, apoi cel cu Iaşiul şi apoi ieşirea la Rapid. Va fi o săptămână în care se pot rezolva multe necunoscute. Sper să le rezolvăm în favoarea noastră", a spus Cîrţu. Tehnicianul nu consideră că e un handicap faptul că două dintre cele trei jocuri au loc în deplasare, mai ales că pe „Municipal" pandurii au avut o evoluţie modestă.

„Avem trei meciuri în deplasare şi două acasă. Ne-am chinuit mult la ultima partidă cu Braşov. N-am mai avut de recuperat un handicap şi, atunci când s-a ivit o posibilitate, am punctat. Am avut şi noi şansă la acel meci şi îi mulţumim lui Dumnezeu", a punctat „Sorinaccio".

 

Cîrţu laudă Bistriţa

 

Gloria Bistriţa, adversara pandurilor de vineri, a primit numai aprecieri din partea lui Sorin Cîrţu. „E un meci foarte greu pentru că dintre toate echipele care se află la retrogradare, Bistriţa joacă cel mai bine. Eu cunosc foarte bine fotbalul din Liga I din România şi pot să afirm că în ultimii 7-8 ani, când Bistriţa a fost mai tot timpul în zona periculoasă, niciodată nu a arătat aşa de bine ca acum şi nu ar trebui să se mai discute despre un posibil ajutor al arbitrilor sau nu ştiu ce aranjamente. Acum au făcut un joc normal. Îmi place ce au arătat şi ce au jucat în acest retur. Iar cele 20 de puncte pe care le-au făcut în retur nu sunt o întâmplare, ci sunt obţinute în urma unui joc bine organizat. Gloria are şi jucători de calitate, şi tineri cu viteză, şi tehnică bună. Cred că vom avea un meci greu", a spus Cîrţu.

 

„Bistriţa va cădea numai dacă vrea Pădureanu“

 

„Sorinaccio" crede că Gloria Bistriţa va rezista în Liga I atât cât va dori preşedintele grupării ardelene, Jean Pădureanu.

„Jean a fost şi e un conducător foarte bun. Meciul nu e numai al antrenorului şi echipei, ci şi al conducerii, şi el ştie foarte bine să-şi ajute echipa. Noi nu am luat în calcul Bistriţa la retrogradare. Bistriţa va cădea numai dacă vrea Jean Pădureanu. Bine că nu-şi pune în cap să joace în cupele europene. Când şi-a pus în cap, a rezolvat-o şi pe asta. Campionatul românesc este influenţabil, iar Pădureanu s-a adaptat pe segmentul ăsta", a spus Cîrţu. Pădureanu şi Sorin Cîrţu au intrat de-a lungul timpului în conflict, tehnicianul acuzându-l pe conducătorul bistriţenilor de diverse practici. „Am avut conflicte cu el, pentru că el poate face ceva pentru antrenorul lui, iar conducătorul meu nu poate să facă nimic pentru mine", a explicat „Sorinaccio".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS