10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, slabi de înger

Gorjenii, slabi de înger

Sorin Cîrţu începe să aibă îndoieli că poate salva pandurii de la retrogradare în acest sezon, tehnicianul acuzând lipsa de responsabilitate şi psihicul precar de competiţie al unora dintre jucătorii săi.

 

Eşecul de la Mediaş este greu de digerat de tehnicianul Sorin Cîrţu, chiar dacă se apropie cu paşi repezi jocul cu Unirea Urziceni. Devierea nefericită a lui Popete în propria poartă încă îl urmăreşte pe „Sorinaccio". „Şansa Mediaşului a fost că lovitura liberă s-a dus la Popete, iar acesta a băgat-o în poartă. Aici e problema. E imbecilitate, este prostie! Lucrurile trebuie văzute foarte clar", a răbufnit Cîrţu la adresa jucătorului său. Tehnicianul este contrariat de lipsa de responsabilitate şi de psihicul slab al unora dintre jucătorii săi, lucru care-l face să se îndoiască de reuşita misiunii sale la Pandurii. Cîrţu afirmă că unii nu înţeleg ce li se cere şi nu conştientizează situaţia în care se află echipa. „Am venit cu cea mai mare convingere că putem salva echipa. Am la momentul acesta sentimente confuze faţă de comportamentul unora. Nu pot să cred că cineva nu poate să înţeleagă situaţia de maximă urgenţă în care e echipa asta. Mă duc la Urziceni, la o echipă care speră la titlu, la cupele europene, cu jucători complexaţi sau care uită ce le transmit? Ăştia sunt jucătorii pe care-i avem la dispoziţie", a tunat Cîrţu.

 

Cîrţu elimină mediocritatea

 

Cîrţu a început curăţenia la Pandurii cu Arrieta şi Tilincă, a urmat Ghindeanu, toţi trimişi în Liga a III-a, dar lista nu este închisă. Cine nu împărtăşeşte mentalitatea lui Sorin Cîrţu va avea aceeaşi soartă. „Nu am venit aici să iau bani. Am venit cu încredere că ne putem salva, că este un obiectiv realist. Jucătorii care nu au aceeaşi mentalitate ca a mea încerc să-i elimin. Pe mine nu mă interesează asemenea oameni. Le mai dai o şansă, dar apoi începi să-i elimini pe toţi cei care pot influenţa prin mediocritatea lor şi colectivul. N-am nevoie de jucători care să se piardă sau să fie complexaţi că joacă împotriva lui Bilaşco, Onicaş, Todea sau Kapetanos", a ameninţat Cîrţu. Orac şi Cardoso au intrat şi ei în colimatorul lui „Sorinaccio". „Orac am înţeles că nu are întindere, are un edem muscular, aşa mi-a transmis. Ştie că întinderea nu se plăteşte. Cardoso e suspendat pentru că a luat două cartonaşe galbene cu vorba. Nu poţi să joci meciuri importante, iar oamenii pe care te bazezi să fie pe la cabinetul medical sau suspendaţi", a avertizat „Sorinaccio".

 

Ruletă rusească pentru panduri

 

Cîrţu a continuat tirada la adresa propriilor jucători. Vinovaţi de situaţia echipei aflate la retrogradare, fotbaliştii trebuie să pună acum umărul şi la redresarea ei, chiar dacă stresul şi presiunea locului din clasament sunt vizibile în exprimarea din teren.

„Trebuie să fie stresaţi! Să nu fie în tensiuni, dar presiune şi stres trebuie să fie. Când te joci cu un pistol la ruleta rusească fără gloanţe, o faci relaxat, dar dacă bagi un glonţ în pistol, vei vedea ce puls ai. Meciurile astea se joacă de oameni tari şi pregătirea lor se face tot la modul acesta", a mai afirmat Cîrţu. După un asemenea discurs „mobilizator", tehnicianul aşteaptă ca elevii săi să se autodepăşească, iar Pandurii să obţină punctaj maxim, chiar dacă nu înscriu. „Eu nu-i consiliez. Astea sunt nişte jocuri în care trebuie să te autodepăşeşti. Am sperat că o să luăm mai multe puncte. Aş prefera să jucăm prost şi să câştigăm. Să nu mai avem regretul că am jucat bine şi rezultatul ne nedreptăţeşte. Este un moment în care numai eficacitatea contează", a încheiat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU