12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim vrea şefia grupei

Oltchim vrea şefia grupei

Elevele lui Radu Voina vor juca duminică, de la ora 19.00, în faţa propriilor spectatori, o adevărată finală a Ligii Campionilor contra danezelor de la Viborg.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va fi supusă duminică unui adevărat test de maturitate şi de valoare, urmând să întâlnească deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, Viborg HK. Cele două combatante sunt favorite la accederea în semifinalele Ligii Campionilor din Grupa a II-a principală, iar acest duel de duminică, din cadrul rundei a treia, poate decide în mare măsură ocupanta primei poziţii, ambele grupări având punctaj maxim după două etape.
Antrenorul Oltchimului, Radu Voina, îşi doreşte foarte mult victoria în această confruntare, considerând că ar însemna pasul decisiv pentru calificarea în semifinale. „Va fi un regal handbalistic, sunt sigur de acest lucru. Ne dorim să jucăm bine şi să învingem. De obicei, sunt rezervat în pronosticuri, dar pot spune că dacă vom învinge pe Viborg paşii sunt siguri spre semifinale. Danezele nu vor avea multe secrete pentru noi, le-am studiat jocul cu atenţie. La final sper să fie frumos“, a spus Voina. În cealaltă partidă a grupei, Dinamo Volgograd va juca pe propriul teren cu Hypo Viena.

Viborg este de invidiat

Campioana Danemarcei, Viborg, are cel mai numeros lot dintre echipele aflate la startul acestei ediţii a Ligii Campionilor, 40 de handbaliste fiind prezentate pe site-ul oficial al clubului, considerat cel mai bogat din handbalul feminin din Europa. Dintre ele, 15 sunt străine. Grit Jurack, Cristina Vărzaru, Lunde Haraldsen, Bojana Popovic sunt doar câteva nume importante din echipa de vedete a campioanei Danemarcei. Cea mai bună jucătoare a formaţiei daneze în ultima perioadă este căpitanul naţionalei feminine a României, Cristina Vărzaru, care a marcat 14 goluri în meciul cu Hypo Viena şi 8 la Volgograd.

„Avem mare nevoie
de puncte“

Una dintre jucătoarele de bază ale Oltchimului, Narcisa Lecuşanu, nu vrea să îşi mai amintească de meciurile contra danezelor din ediţia trecută a Ligii Campionilor şi a afirmat că îşi doreşte mult ca în meciul de duminică să iasă învingătoare de pe teren. „Acea dublă manşă este pentru noi istorie, nu mai contează. Ne-au eliminat, dar acum suntem altă echipă. Danezele nu sunt favorite în meciul contra noastră de duminică“, a spus Lecuşanu. „Va fi un meci foarte greu. Sper să jucăm aşa cum am făcut-o până acum în grupa principală şi să reuşim victoria. Avem mare nevoie de cele două puncte pentru calificarea în semifinale. Dacă le batem pe daneze facem şase puncte şi mai avem un meci pe propriul teren, cu Hypo Viena. Noi ne dorim foarte mult, rămâne să şi putem“, a completat Narcisa Lecuşanu.
În ediţia trecută a Ligii Campionilor, Oltchim şi Viborg s-au întâlnit în faza semifinalelor. Danezele au câştigat prima manşă, de la Râmnicu Vâlcea, cu 34-28, iar în retur a fost egal 21. Viborg a câştigat trofeul pus în joc după o finală contra campioanei Ungariei, ETO Gyor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS