21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLiga îşi reintră în drepturi

Liga îşi reintră în drepturi

Fotbalul jucat la cel mai înalt nivel revine în prim-plan cu partidele Lyon – Real şi Milan – Manchester din faza optimilor celei mai cunoscute competiţii europene intercluburi.

După o pauză de două luni, cea mai tare competiţie de fotbal din Europa revine în actualitate, odată cu disputarea fazei optimilor de finală. În această seară sunt programate două partide, Lyon – Real Madrid şi Milan Manchester United, urmând ca mâine să se dispute alte două partide, Bayern – Fiorentina şi Porto – Arsenal. Pe stadionul „Gerland“ vor călca iarba unii dintre cel mai bine plătiţi jucători din lume, cei ai Realului, care au în acest sezon un obiectiv clar, impus de conducere, câştigarea trofeului. „Los blancos“ vor avea în faţă o echipă care a dominat Franţa timp de şapte ani, dar care în ultimele două sezoane nu a mai reuşit să strălucească în nici una dintre competiţiile în care a participat. În ultimele meciuri din campionat, Lyon a „funcţionat“ însă aproape perfect, elevii lui obţinând 13 puncte în ultimele cinci meciuri. De partea cealaltă, şi Realul lui Kaka şi Cristiano Ronaldo vine după un parcurs bun în Primera Division, „albii“ apropiindu-se la două puncte de lidera Barcelona, odată cu victoria cu 3-0 obţinută la Xerez.

Spaniolii au avut mereu probleme pe „Gerland“

Real Madrid nu are amintiri prea plăcute de pe „Stade Gerland“, spaniolii pierzând ultimele două confruntări din fieful francezilor. Totuşi, în acest sezon, spaniolii sunt neînvinşi în deplasare în Liga Campionilor. Karim Benzema, atacantul francez al oaspeţilor, va reveni pentru prima dată în ţară ca adversar al fostei sale formaţii.
Deşi este cel mai galonat club din lume, Real nu a mai ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor din sezonul 2002/2004, când madrilenii au atins această fază a competiţiei tot în urma unei „descinderi“ în Franţa, la Marseille. Antrenorul lui Real, Manuel Pellegrini, şi cel al lui Lyon, Claude Puel, au mai fost adversari în Champions League în sezonul 2005/2006, când primul pregătea pe Villarreal, iar francezul – pe Lille. Câştig de cauză a avut chilianul, a cărui formaţie a avut câştig de cauză după 0-0 în tur şi 1-0 în manşa a doua, confruntarea având loc în faza grupelor.

Beckham îşi înfruntă fosta echipă

În celălalt meci programat în prima manşă a optimilor de finală, Manchester United va juca pe terenul lui AC Milan. Mijlocaşul gazdelor, David Beckham, se va afla faţă în faţă pentru prima dată cu echipa care l-a făcut fotbalist şi pe care a părăsit-o în 2003, dar îl va înfrunta şi pe antrenorul Sir Alex Ferguson, cu care a avut şi un conflict înainte de plecarea de pe „Old Trafford“.
Statistica meciurilor directe dintre cele două formaţii este net favorabilă italienilor, care s-au calificat de fiecare dată când au întâlnit pe United într-o dublă manşă. Prima confruntare dintre cele două a avut loc în ediţia 1957/1958 a Cupei Campionilor şi s-a încheiat cu victoria englezilor în tur (2-1) şi cu un succes categoric al „macaronarilor“ în manşa a doua (4-0), iar ultima – în ediţia 2004/2005 a Ligii Campionilor, când Milan a câştigat ambele manşe cu 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII