5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Petrescu a părăsit Unirea

Dan Petrescu a părăsit Unirea

„Bursucul“ a plecat de la Urziceni înainte de returul Ligii I şi de „dubla“ cu Liverpool din Europa League, următoarea sa destinaţie fiind necunoscută.

Dan Petrescu nu mai este antrenorul campioanei României, Unirea Urziceni. După ce a câştigat titlul cu ialomiţenii şi a avut un parcurs neaşteptat de bun în Champions League, fostul internaţional s-a despărţit pe cale amiabilă de gruparea patronată de Dumitru Bucşaru, iar acesta nu s-a opuns în vreun fel plecării tehnicianului. „Ne-am strâns mâna la despărţire. Sper să-i fie bine în continuare“, a declarat Bucşaru. Managerul Mihai Stoica, cel care a făcut echipă cu „Bursucul“ în ultimii ani la Unirea, susţine că va continua la ialomiţeni. „Petrescu şi-a reziliat contractul, eu nu“, a spus Stoica. Unirea Urziceni încă nu a anunţat oficial despărţirea de Dan Petrescu, iar cel mai probabil astăzi va transmite presei un comunicat în legătură cu plecarea antrenorului.
Conform postului Realitatea TV, Petrescu a decis să încheie colaborarea cu clubulul ialomiţean după o ceartă cu patronul Dumitru Bucşaru, care nu i-a garantat menţinerea lotului actual.
Dan Petrescu a preluat Unirea Urziceni în 2006, iar de atunci a reuşit o calificare în Liga Europa, o calificare în finala Cupei României şi a câştigat titlul de campioană în 2009. Fostul internaţional, în vârstă de 42 de ani, a condus gruparea din Bărăgan în 110 meciuri în Liga I, înregistrând 56 de victorii, 32 de remize şi 22 de eşecuri.

Lupescu nu-l lasă pe Lucescu la Unirea

Pentru înlocuirea lui Dan Petrescu pe banca Unirii s-au vehiculat deja câteva nume, printre acestea fiind şi cel al selecţionerului Răzvan Lucescu. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat însă că nu există
nici o posibilitate ca Lucescu să antreneze concomitent naţionala României şi echipa Unirea Urziceni, întrucât contractul încheiat cu FRF îi interzice categoric acest lucru. „Ştiu că Dan Petrescu îşi va rezilia contractul cu Unirea Urziceni. Mă aşteptam la acest lucru, dar nu se pune problema ca înlocuitorul său să fie Răzvan Lucescu. Selecţionerul României are un contract ferm şi nu se pune problema să pregătească în acelaşi timp şi Unirea Urziceni, şi prima reprezentativă. Nu există nici o posibilitate de reziliere a contractului pe care Răzvan l-a încheiat cu FRF numai pentru ca el să antreneze Unirea“, a spus Lupescu.
Mihai Stoica, managerul clubului din Urziceni, a declarat că gruparea ialomiţeană va căuta, cel mai probabil, un antrenor străin: „Abia de acum înainte vom căuta să vedem ce antrenori sunt disponibili şi îi vom înainta o propunere patronului, dar ne propunem să aducem un tehnician din străinătate. Emoţional, e o lovitură pentru mine. Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat acum ca Dan să plece“, a spus Mihai Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII