5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia n-a iertat nimic

România n-a iertat nimic

Două victorii din tot atâtea meciuri jucate, acesta este bilanţul elevelor lui Radu Voina la CM din China, însă meciurile cu adevărat grele abia acum încep.

Naţionala de handbal feminin a României a „spulberat“ sâmbătă reprezentativa similară a statutului Chile, învingând cu scorul de 51-17 (20-7), în meciul de debut din cadrul Grupei C preliminare a CM din China. Problema învingătoarei nu s-a pus nici un moment, valoarea net inferioară a adversarelor  permiţându-le elevelor lui Radu Voina să facă spectacol, marcând  numeroase goluri din „aeriene“. „E bine că s-a terminat meciul cu Chile fără nici o accidentare. A fost un meci bun pentru fiecare jucătoare. Fetele au marcat multe goluri, un cadou frumos de Moş Nicolae, dar cel mai mult m-a interesat să terminăm fără nici o accidentare, mai ales că suprafaţa fusese spălată cu un detergent care o făcea foarte alunecoasă“, a spus după meci Radu Voina. Marcatoarele echipei României au fost: Stanca (10 goluri), Nechita (8), Vărzaru (6), Vădineanu (5), Geiger (4), Fiera (3), Puşcaşu (3), Manea (3), Moldovan (3), Lecuşanu (3), Neagu (2), Amariei (1). Pentru Chile au punctat următoarele: Feuchtmann (5), D. Canessa (4), Musalem (3), Vera (2), Flores (2), Cajas (1).
În celelalte două meciuri din Grupa C s-au înregistrat următoarele rezultate: Norvegia – Japonia 34-19 (15-9) şi Ungaria – Tunisia 33-25 (15-11).
Victoria categorică obţinută cu Chile a fost dedicată căpitanului Cristina Vărzaru, care a împlinit 30 de ani. Colegele i-au cântat „La mulţi ani“ în holul de la etajul 4 al hotelului unde este cazată delegaţia, având parte şi de încă o surpriză, un montaj făcut de unul din ziariştii prezenţi la turneu. După ce a vizionat imaginile din toată cariera sa, de când juca la Oltchim, de la JO de la Sydney, de la CM din 2005, dar şi de la meciul cu Belarus, după care România s-a calificat la Mondialul din China, Cristina Vărzaru a suflat în lumânările unui tort primit din partea reprezentanţilor mass-media.

Nici japonezele n-au rezistat

Naţionala României a repetat isprava şi în cel de-al doilea joc de la Suzhou, învingând ieri după-amiază reprezentativa Japoniei cu scorul de 37-28 (17-17). Pentru formaţia noastră au marcat: Carmen Amariei (6 goluri), Adriana Nechita (2), Cristina Neagu (4), Iulia Puşcaşu (9), Ionela Stanca (6), Oana Manea (3), Cristina Vărzaru (2), Ada Moldovan (3) şi Clara Vădineanu (2). În replică, Japonia a punctat prin: Akie Uegaki (9), Akina Shinjo (2), Hitomi Sakugawa (4), Tomoko Sakamoto (1), Shio Fujii (5), Aya Nakasone (1), Karina Maki (1) şi Yuko Arihama (5). Şi această victorie cu Japonia a fost dedicată unei sărbătorite, de data aceasta fiind vorba despre Florina Chintoan, care a împlinit 24 de ani.
Preşedintele Federaţiei Ro-mâne de Handbal, Cristian Gaţu, s-a declarat mulţumit după aceste evoluţii ale elevelor lui Radu Voina, dar le-a spus să se mobilizeze că urmează confruntările cu echipele puternice. „Este un început bun pentru România, un debut încurajator, dar, lăsând la o parte replica slabă a adversarelor, pot spune că sunt mulţumit. Jocurile i-au permis antrenorului Radu Voina să ruleze tot lotul, să regleze relaţiile dintre jucătoare pe teren. Remarc întreaga echipă şi consider îmbucurător că jucătoare precum Geiger şi Vădineanu îşi intră în mână, pentru că este nevoie de toate fetele din lot în meciurile grele care vor urma“, a spus Gaţu.
Următorul meci al naţionalei tricolore este programat astăzi, de la ora 15.15 (TVR 1), contra selecţionatei Ungariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS