5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMădălin Ciucă: Vreau o finală Craiova - Bistriţa în Cupă

Mădălin Ciucă: Vreau o finală Craiova – Bistriţa în Cupă

Fostul căpitan al Ştiinţei ar dori să-i înfrunte pe alb-albaştri în ultimul act al „competiţiei KO“, chiar dacă recunoaşte că, în actuala situaţie, pentru ambele echipe ar trebui să fie mai important campionatul.

– Mădăline, cum îţi merge la Bistriţa?
– Binişor. Am tras mult timp de accidentarea suferită acum patru ani la Universitatea, recuperarea a mers mai greu, apoi a apărut o afecţiune la menisc şi abia de câteva etape am prins din nou echipa. Acum sunt bine, şi, spre bucuria mea, Gloria a început să ia puncte, scăpând de ultimul loc. Mai avem însă de tras până la atingerea obiectivului, rămânerea în Liga I.
– Care este secretul revenirii? Antrenorul Halagian?
– Poate a fost vorba şi de antrenor, dar nu sută la sută. Abordăm cu mai multă încredere meciurile, dar am pierdut puncte aiurea, cum s-a întâmplat la meciul cu Gaz Metan Mediaş.
– Şapte echipe luptă la titlu, nouă, ca să scape de retrogradare, ce spui despre această situaţie?
– E bine, mai ales pentru noi, cei aflaţi la retrogradare, că sunt multe echipe în această situaţie. Asta înseamnă că trebuie să fim mereu motivaţi, atenţi, pentru că două-trei meciuri bune te pot scoate din zona foarte periculoasă.

„Universitatea poate urca în clasament“

– Ce spui de Universitatea Craiova? Şi-a propus titlul şi a ajuns să tremure de frica retrogradării…
– Nu ştiu exact ce se întâmplă acolo. A câştigat greu, a pierdut puncte importante. Acum e bine că începe să-şi revină, a jucat bine la Urziceni chiar dacă nu a luat puncte, apoi a venit această victorie importantă cu Internaţional şi cred că mai poate urca în clasament, pentru că nu se pune problema să piardă cu Ceahlăul.
– Care crezi că ar fi cauzele pentru care Craiova nu poate urca în top?
– Una dintre ele ar fi întârzierea maturizării unor jucători. Apoi, se cunoaşte absenţa lui Dănănae, şi s-a văzut că a lipsit Mitchell, Găman şi Radu Barbu având probleme când au făcut cuplu în defensiva Ştiinţei. Plecarea lui Dorel Stoica, de asemenea, a fost o greşeală, şi este bine că s-a întors la echipă. Dorel Stoica este un câştig pentru Universitatea, care sper să-şi revină.
– Cum comentezi plecarea lui Bornescu la Rapid?
– Păcat că a plecat pe uşa din dos. Bornescu este un portar valoros, dar dacă nu s-a mai putut continua colaborarea asta este, fiecare îşi vede de drumul lui. În plus, plecarea lui Bornescu a însemnat o şansă pentru Silviu Lung Jr.
– Ce-i lipseşte echipei din Bănie în acest moment?
– Un pic de noroc şi încredere în forţele proprii. Universitatea are toate atuurile să revină în prima jumătate a clasamentului. Cu un final de tur bun, o pregătire riguroasă la iarnă şi mai multă încredere, cred că antrenorul Eugen Neagoe va reuşi să aşeze jucătorii în teren în aşa fel încât de la primăvară Craiova să obţină trei-patru victorii care să o salte în top.

„Ştiinţa nu pleacă din Craiova“

– Adrian Mititelu a anunţat că mută echipa la Severin. Crezi că este o măsură oportună?
– Nu ştiu ce probleme are Adrian Mititelu cu autorităţile locale, dar, din discuţiile cu jucătorii, am înţeles că sunt probleme şi cu suporterii. Jucătorii Universităţii sunt supăraţi pe atitudinea unor suporteri care îi înjură. Nu ştiu dacă această măsură este oportună, doar timpul ne va putea răspunde, dar ştiu că şi lui Adrian Mititelu, şi jucătorilor o să le pară rău dacă pleacă. Părerea mea este însă că echipa nu va pleca din Craiova. Este echipa oraşului şi nu mi-ar plăcea nici mie o asemenea mutare.
– Ce va urma pentru Mădălin Ciucă?
– Acum (ieri – n.r.) plec la Bistriţa, apoi merg cu echipa în cantonament la Govora. Pregătim meciul de Cupa României cu FC Braşov, pentru că vrem să ne calificăm mai departe, chiar dacă pentru noi mai important este campionatul. Cam în aceeaşi situaţie se află şi Universitatea, dar Cupa este o competiţie care îţi poate oferi multe satisfacţii. Mai sunt două meciuri până la ultimul act şi orice este posibil. Personal, aş vrea o finală Craiova – Bistriţa. Ar fi frumos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII