20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportZenga l-a titularizat pe Goian

Zenga l-a titularizat pe Goian

Echipa antrenată de Walter Zenga, US Palermo, la care sunt legitimaţi jucătorii români Dorin Goian şi Cristian Melinte, a câştigat, cu 1-0, meciul susţinut duminică seară cu Udinese, în etapa a 9-a din Serie A. Singurul gol al acestei partide a fost marcat de Bovo, în minutul 87. Dorin Goian a fost integralist la Palermo, în timp ce Cristian Melinte a rămas toată partida pe banca de rezerve. Aceasta este a treia prezenţă într-un meci din Serie A a lui Goian, care s-a transferat în vară la clubul sicilian.
În aceeaşi rundă, AS Roma a pierdut confruntarea de pe teren propriu cu Livorno, scor 0-1 (Tavano ‘40). Bogdan Lobonţ a fost rezervă la gazde, în timp ce Adrian Piţ a jucat din minutul 65.
În partida Bari – Lazio 2-0 (Barreto ‘11, Meggiorini ‘69), fundaşul român al formaţiei romane, Ştefan Radu, a fost integralist. La rândul său, mijlocaşul român al formaţiei FC Siena, Paul Codrea, a evoluat până în minutul 83 al meciului pierdut acasă, scor 0-1 (Amauri ‘72), în faţa lui Juventus, primind şi un cartonaş galben în minutul 71.

Mutu a dezamăgit

Fiorentina a capotat acasă în disputa cu Napoli, scor 0-1 (Maggio ‘88), meci în care Adrian Mutu a fost titular la Fiorentina şi a fost înlocuit în minutul 46. Site-ul violaplanet.com a scris că atacantul român va trebui să uite repede această partidă. Sursa citată i-a acordat nota 5 internaţionalului român. „Un cartonaş galben pentru henţ şi un şut ratat. Cam atât a făcut Mutu. O partidă pe care românul trebuie să o uite repede“, a scris violaplanet.com.
La rândul lor, site-urile fiorentinanews.com, fiorentina.it, violanews.com şi napolisport.net l-au notat pe „Briliant“ cu 5,5. „Euforia meciului cu Debrecen şi bucuria Ligii Campionilor au fost lăsate în urmă şi a revenit la dificultăţile din campionat. Românul a jucat puţine baloane şi nu a creat aproape deloc spaţii. A fost un punct fix în apărarea napoletanilor“, a scris fiorentinanews.com.
„A pierdut o mulţime de baloane, dar nici nu a fost servit cum trebuie. La pauză a rămas la vestiare şi se poate spune că nu merita să mai intre“, a notat fiorentina.it.
„S-a văzut că nu este în cea mai bună condiţie fizică. Mai mult, rolul de atacant împins nu i se potriveşte deloc. Când s-a retras spre mijlocul terenului a creat probleme, dar a făcut acest lucru destul de rară“, a scris violanews.com.

Alte rezultate

Tot duminică s-au mai disputat în runda a 9-a din Serie A partidele Cagliari – Genoa 3-2 (Biondini ‘55, Nene ‘78-penalti, Lazzari ‘87 / Mesto ‘20, Floccari ‘59), Atalanta – Parma 3-1 (Valdes ‘43-penalti, Tiribocchi ‘53, Peluso ‘85 / Paloshi ‘78) şi Chievo – AC Milan 1-2 (Pinzi ‘7 / Nesta ‘81, ‘90+2). Această etapă a debutat sâmbătă cu meciurile Sampdoria – Bologna 4-1 (Pazzini ‘8, Mannini ‘17, Ziegler ‘26, Mannini ‘33 / Osvaldo ‘62) şi Inter Milano – Catania 2-1 (Muntari ‘13, Sneijder ‘31 / Mascara ‘84-penalti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS