22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa răstoarnă clasamentul când trage la titlu

Ştiinţa răstoarnă clasamentul când trage la titlu

Universitatea Craiova ocupă locul 15 după unsprezece etape, la fel ca în sezonul „negru“ 2004/2005,  când oltenii au retrogradat, cu toate că şi atunci îşi propuseseră să câştige campionatul.

Pe 23 octombrie 2004, în etapa a 11-a a primei ligi, Universitatea a pierdut la Bistriţa, scor 3-4, şi s-a situat pe locul 15 din 16 echipe. Şi atunci ca şi acum echipa era alcătuită din jucători cu nume, iar totul părea o glumă. Gluma s-a îngroşat, iar Universitatea a ajuns pe ultimul loc şi din această postură umilă, în vara lui 2005, a retrogradat, deşi, obiectivul la începutul sezonului fusese câştigarea titlului.
„Avem cel mai bun lot din Liga I. Cred că la sfârşitul turului ne vom situa pe locul III… Presa de opoziţie, arbitrajele potrivnice, ghinioanele, atmosfera creată de suporteri – acestea sunt motivele pentru care Universitatea, nemeritat, se află pe locul 15“ – cam aşa explică finanţatorul Craiovei locul ruşinos pe care se află echipa după aceste 11 etape. Pe vremuri, Neţoiu voia să mute echipa la Focşani, acum, Mititelu anunţă că ar vrea s-o ducă la Turnu Severin. Asta, până când se va termina, probabil, construcţia stadionului de la Segarcea, dacă nu cumva între timp a schimbat locaţia viitoarei arene a „leilor“.

Cupa, speranţa
pentru Europa

Mâine, în Copou, de la ora 18.14, Craiova întâlneşte pe Poli într-un meci din optimile Cupei României. Oltenii au plecat spre Iaşi încă de duminică, dar abia astă-seară vor ajunge la destinaţie deoarece trupa lui Eugen Neagoe s-a pregătit la Buzău pentru această partidă. „Meciul va fi extrem de dificil pentru că Universitatea pare că nu mai are cum să prindă cupele europene decât cu ajutorul Cupei“, a afirmat Vasile Simionaş, consilierul tehnic al gazdelor.   
Deşi oficialii Craiovei au cerut insistent ca acest meci să fie arbitrat de o brigadă din străinătate, FRF n-a ţinut cont de solicitarea oltenilor şi a decis ca întâlnirea să fie condusă de Ovidiu Haţegan (Arad) – la centru, iar Cristian Nica (Ploieşti) şi Aurel Oniţă (Constanţa) să fie asistenţi. Cu Haţegan la centru, Universitatea s-a impus în acest tur de campionat în partida cu Pandurii, de pe teren propriu, scor 2-0.
După meciul din Copou, oltenii vor lua drumul Urziceniului şi apoi merg la Mioveni, pentru următoarele două meciuri din campionat, cu Unirea lui Dan Petrescu, respectiv Internaţional Curtea de Argeş.

Ieşenii vor să dreagă busuiocul

Poli Iaşi a anunţat prin vocea lui Vasile Simionaş că vrea victoria contra Craiovei pentru a-şi reface moralul după umilinţa suferită la Galaţi, în campionat, 0-4 cu Oţelul, dar şi pentru a juca acasă, cu trofeul pe masă, în finala Cupei României. Oficialii ieşeni au declarat că jucătorii vor fi amendaţi pentru înfrângerea ruşinoasă cu Oţelul.
La rândul său, căpitanul Politehnicii, Cristi Munteanu, spune că nu crede în lacrimile Ştiinţei şi vrea victoria cu orice preţ. „Ne pare rău de ceea ce s-a întâmplat la Galaţi. Nu avem nici o explicaţie pentru acest lucru. Pentru a ne împăca suporterii, e nevoie să batem pe Craiova. Dacă ne vom mobiliza, vom putea repeta succesul din campionat. Declaraţiile acelea cu neprezentarea Craiovei în cazul delegării unui arbitru român au fost praf în ochi. Nu le-am luat o clipă în seamă. Nu avem voie să stricăm tradiţia de 25 de ani, interval în care Craiova nu a învins în Copou“, a declarat jucătorul ieşean.

Programul Cupei României
Optimile de finală ale Cupei României programează următoarele meciuri: astăzi: Gaz Metan Mediaş – FC Vaslui (ora 19.00 – Sport.ro), Unirea Urziceni – FC Braşov (ora 21.30 – Sport.ro); mâine: Astra Ploieşti – FC Timişoara ora 16.00 – Sport.ro), Poli Iaşi – „U“ Craiova (ora 18.15 – Sport.ro), Gloria Bistriţa – Steaua (ora 20.15 – Pro TV); joi: Gaz Metan CFR Craiova – CFR Cluj (ora 16.00 – Sport.ro), Internaţional Curtea de Argeş – Rapid (ora 18.15 – Sport.ro), Dinamo – Oţelul (ora 20.15 – Pro TV). Jocurile se dispută în manşă unică, eliminatorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII