22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Circ în Bănie

Universitatea – FC Vaslui 1-2. A fost un meci al… pierzaniei. Aş zice că s-a jucat repriza a treia a meciului din iunie, cel din ultima etapă a campionatului trecut. FC Vaslui ne-a lăsat atunci în afara Europei fotbalistice, iar acum ne-a aruncat în zona retrogradabilă. De fapt, de la meciul acela a început circul în Bănie, cu Adrian Mititelu în rol se scenarist şi regizor. Atenţie însă: echipa a ajuns pe locul 15. Aşa a început şi tragedia din 2004/2005! Nu doresc retrogradarea Universităţii, sunt trist în acest moment…
Sâmbătă, cu prilejul lansării cărţii despre marele Oblemenco, am văzut câteva secvenţe din perioada „Campioanei unei mari iubiri“ şi a „Craiovei Maxima“, cu stadioane arhipline, cu Ştiinţa făcând performanţă, cu fotbalişti de fotbalişti. Am văzut lacrimi în sală, am simţit fiori… Cei de la clubul alb-albastru n-au avut însă timp, sâmbătă la prânz, nici măcar cinci minute să participe la omagierea „Tunarului“ Ştiinţei… Asta-i Craiova!
Seara, în meciul cu FC Vaslui, am văzut o echipă a Craiovei fără ambiţie şi dăruire, caracteristice jucătorilor de dinainte. Antrenorul campioanei din ‘74, Duţu Cernăianu – care şi-a făcut timp să vină de la Bucureşti la omagierea lui Oblemenco -, a povestit despre Ştiinţa lui Oblemenco într-un meci cu Rapidul, în Bucureşti: de la 3-1 pentru giuleşteni s-a ajuns la 6-4 pentru Universitatea! Ei, oltenii de atunci, au jucat cu ambiţie de ambiţie. Ce am văzut sâmbătă seară pe stadionul care poartă numele golgheterului Ştiinţei din anii ‘70? O echipă alb-albastră debusolată şi prea stresată. Totuşi, meciul s-ar fi putut termina la egalitate deoarece la scorul de 1-2 s-ar fi putut acorda probabil un penalti pentru gazde. Spaniolul însă a apreciat
altfel faza şi meciul s-a încheiat în admonestările tribunei, iar după meci au urmat justificările şi acuzele puerile ale finanţatorului şi ale lui Florin Costea. Universitatea trebuie să joace la Craiova. Nu echipa trebuie să plece din Craiova, ci altcineva de la echipă trebuie să plece!
Ce s-a mai întâmplat în această etapă? S-o luăm în ordinea desfăşurării meciurilor. Oţelul – Poli Iaşi 4-0 (un scor exagerat faţă de jocul din teren). Gaz Metan – FC Braşov 1-1 (echitabil). Ceahlăul – Unirea Alba Iulia 1-1 (meci care a determinat demisia lui Florin Marin). Pandurii – Unirea Urziceni 0-0 (una peste alta, un rezultat bun pentru echipa lui Cîrţu). Internaţional Curtea de Argeş – Astra 2-1 (Fane Stoica a spart gheaţa, adică echipa lui a câştigat primul meci jucat acasă din acest tur). Dinamo – Gloria Bistriţa 1-1 (Florin Halagian a produs un reviriment la Bistriţa, în timp ce trupa din Ştefan cel Mare este în… rătăcire). Steaua – Rapid 1-1 (un rezultat oarecum echitabil, în care am văzut că Bornescu are stofă de portar). CFR Cluj – FC Timişoara 0-0 (e bine că titlul se dispută între două echipe din provincie, asta-i important. Derbiul celor două formaţii „europene“ nu s-a ridicat la nivelul celor din afară, dar a plăcut ardoarea cu care s-a jucat).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII