15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, la momentul adevărului

Ştiinţa, la momentul adevărului

Universitatea – FC Vaslui
Stadion
„Ion Oblemenco“, sâmbătă, ora 18.15 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
Universitatea:
Silviu Lung – Bădoi, V. Găman, Mitchell, Rose – Bărboianu, Wobay, Dilevski, Fl. Costea – V. Badea, M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
FC Vaslui: Hăisan – Buhuş, Zubar, Farkas, Bălace – Gerlem, R. Costin, Pavlovic, Delgado – Wesley, Temwanjera. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Vor arbitra: Antonio Rubinos Perez – Roberto Alonso Fernandez, Marcos Alvarez Moreno.

După meciul controversat cu FC Vaslui din iunie şi ultimul eşec surprinzător în faţa nou-promovatei Astra, elevii lui Neagoe trebuie să demonstreze, printr-o victorie, valoarea şi mentalitatea de învingător a oltenilor.

A ajuns un meci precum cel de sâmbătă, Universitatea vs. Vaslui, un fel de derbi al provinciei? Dacă ne uităm în clasament şi mai ţinem cont şi de isprăvile moldovenilor de când este Porumboiu finanţator, inclusiv eliminarea Craiovei din cupele europene 2009, am putea spune că este o partidă dificilă pentru gruparea alb-albastră. Formaţia pregătită de Marius Lăcătuş vine la Craiova aureolată de ultima victorie din campionat, Unirea Urziceni – FC Vaslui, scor 1-2, o victorie care a urcat-o pe locul opt, în timp ce gazdele revin pe „Ion Oblemenco“ după o surprinzătoare înfrângere la Ploieşti. Eşecul în faţa Astrei a însemnat şi pierderea a doi fotbalişti de calibru, Eugen Trică (suspendat) şi Andrei Prepeliţă (accidentat şi anunţat incert pentru sâmbătă). În schimb, reintră Găman. După acest duş rece de la Ploieşti, care a stricat oarecum liniştea apărută odată cu venirea lui Neagoe ca antrenor principal, a mai apărut o sămânţă de scandal, Mititelu versus Gângioveanu. Cosmin ar vrea să rămână la Vaslui, în timp ce Mititelu şi Neagoe îl vor înapoi la Craiova, iar înaintea partidei de sâmbătă jucătorul a făcut imprudenţa să declare că ar vrea victoria echipei la care are acum contract. De aici a pornit iarăşi un fel de război, la fel cum a fost în vară, atunci când Gângioveanu a fost sancţionat pentru că şi-a dat bacul în loc să plece la pregătiri cu echipa. Revenind la meciul propriu-zis de sâmbătă: Craiova, aflată deocamdată pe un loc periculos, nu are voie să facă paşi greşiţi deoarece ar intra în zona retrogradabilă. Având în vedere problemele de lot, evoluţia sub aşteptări de la Ploieşti, cât şi faptul că echipa este părăsită şi de suporteri, meciul de sâmbătă este unul special în care „Geană“ trebuie să găsească soluţia salvatoare, astfel încât oltenii să contabilizeze toate cele trei puncte. Ar fi nu numai o răzbunare pe eşecul din finalul campionatului trecut, dar şi ieşirea din zona fierbinte a clasamentului.

Porumboiu: Cel mai bun să câştige

Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu – care va fi sâmbătă în tribuna oficială a stadionului din Bănie – a evitat să vorbească despre acest meci, şi despre problema Gângioveanu. „Ce să spun? Este un meci normal de campionat… Cel mai bun să câştige! Acesta-i singurul punct de vedere pe care îl am. Nu am nimic de spus special. Vin în Craiova, am nişte afaceri în zonă, acesta-i motivul principal. Voi veni însă şi la stadion să văd meciul“.
Delegaţia galben-verzilor a sosit aseară în Bănie,
cazându-se la hotelul Europeca. Elevii lui Marius Lăcătuş vor fi încurajaţi sâmbătă de aproape 50 de suporteri vasluieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

69 COMENTARII