18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLupte grele în Europa League

Lupte grele în Europa League

Steaua şi Dinamo au misiuni dificile în faţa lui Fenerbahce şi Galatasaray, în timp ce CFR şi Timişoara sunt obligate să obţină puncte din confruntările cu Sparta şi Anderlecht.

După victoria de senzaţie a Unirii Urziceni la Glasgow, alte patru formaţii româneşti vor încerca în această seară să imite formaţia ialomiţeană şi să obţină, la rândul lor, victorii în Europa League.
Cele mai grele meciuri le au Steaua şi Dinamo, care vor întâlni cele mai titrate echipe din Turcia, Fenerbahce, respectiv Galatasaray. Nici FC Timişoara şi CFR Cluj nu au partide uşoare, bănăţenii dând piept cu belgienii de la Anderlecht Bruxelles, pe arena„Dan Păltinişanu“, iar ardelenii – cu cehii de la Sparta, la Praga.
Nici una dintre cele patru echipe româneşti nu a luat până în prezent o opţiune serioasă pentru calificarea în 16-imi după rezultatele obţinute până acum, iar partidele din această seară par decisive pentru clarificarea situaţiei lor în grupe.

Fener vine în Ghencea

Steaua lui Mihai Stoichiţă are nevoie de o victorie ca de aer în Grupa H în meciul cu Fenerbahce, deoarece în primele două partide nu a obţinut decât două puncte, din egalurile cu Şerif Tiraspol (0-0) şi Twente (0-0). Faţă de respectivele meciuri, gruparea din Ghencea îi are în plus acum pe Dayro Moreno, readus de la echipa a doua, după prestaţiile bune pe care le-a avut în ultimul timp, dar nu-l va putea folosi pe Bănel Nicoliţă, încă accidentat. Managerul steliştilor, Basarab Panduru, speră însă la o victorie în meciul cu turcii. „Sper ca Mihai Stoichiţă să învingă din nou pe Fenerbahce, aşa cum a mai făcut-o şi în 1997. Vom avea un meci foarte greu, pentru că turcii au jucători buni, cum ar fi Alex, Emre, dar mai sunt şi alţii. Dacă ar fi să-i analizăm individual, ar trebui să ne fie frică de ei, dar să vedem cum vor evolua ca echipă“, a spus Panduru.
Cealaltă echipă din Bucureşti participantă în Europa League, Dinamo, se deplasează la Istanbul, unde va da piept cu Galatasaray. „Câinii“ au trei puncte în Grupa F şi vin după o înfrângere dureroasă înregistrată pe teren propriu cu Panathinaikos. Un egal i-ar menţine însă pe elevii interimarului Ion Marin în cursa pentru calificare. O veste bună pentru dinamovişti ar fi că fundaşul stânga Cristian Pulhac va fi recuperat după entorsa suferită la Braşov.

Clujenii merg cu speranţe la Praga

Cu trei puncte în vistierie în Grupa K a Ligii Europa, câştigate în partida cu Copenhaga (2-1), CFR Cluj face tot posibilul să nu plece cu mâna goală din Cehia, de pe terenul formaţiei Sparta Praga. Totuşi, antrenorul lui CFR, portughezul Conceicao, nu consideră că meciul cu cehii este decisiv.
„Jucătorii sunt foarte montaţi şi vor să câştige. Am urmărit Sparta Praga în trei partide, este foarte puternică pe teren propriu, greu de învins, dar mergem acolo să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Meciul nu este decisiv pentru calificare, însă am încredere în echipa mea. Va fi un joc echilibrat şi se va impune echipa care va greşi mai puţin. Cei de la Praga nu trebuie să uite că vor întâlni o echipă puternică“, a spus Conceicao.
Timişoara va avea o misiune dificilă pe teren propriu, în faţa lui Anderlecht, pentru că este obligată să învingă, având în vedere că până acum nu a obţinut decât un punct, la Amsterdam, cu Ajax.
„Sperăm să vină şi victoria, pentru că deja avem şase-şapte meciuri în Europa, cu tot cu cele din preliminariile Ligii Campionilor, fără nici un succes. E important să avem o victorie pe teren propriu. Dacă nu câştigam acest meci, nu mai avem nici o şansă în Liga Europa“, a spus mijlocaşul Arman Karamian.

Programul meciurilor din Europa League
În această seară este programată etapa a treia a meciurilor din Europa League. Iată meciurile: Grupa A: FC Timişoara – Anderlecht, Ajax – Dinamo Zagreb. Grupa B: Valencia – Slavia, Lille – Genoa. Grupa C: Celtic – Hamburg, Hapoel – Rapid Viena. Grupa D: Ventspils – Sporting, Hertha – Heerenveen. Grupa E: Fulham – AS Roma, ŢSKA Sofia – Basel. Grupa F: Galatasaray – Dinamo, Panathinaikos – Sturm. Grupa G: Salzburg – Levski, Lazio – Villalrreal. Grupa H: Şerif – Twente, Steaua – Fenerbahce. Grupa I: BATE – AEK, Benfica – Evreton. Grupa J: Şahtior – Toulouse, Bruges – Partizan. Grupa K: PSV – Copenhaga, Sparta – CFR. Grupa L: Austria Viena – Bremen, Bilbao – Nacional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU