10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUnirea îşi încearcă norocul la Glasgow

Unirea îşi încearcă norocul la Glasgow

Glasgow Rangers –
Unirea Urziceni
Stadion
„Ibrox Park“, astăzi, ora 21.45, TVR 1.
Formaţii probabile:
Glasgow Rangers:
McGregor – Whittaker, Weir, Papac, Smith – Davis, Thomson, McCulloch, Rothen – Boyd, Lafferty. Antrenor: Walter Smith.
Unirea Urziceni: Arlauskis – E. Nicu, Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Brandan – T. Bălan, Ricardo, I. Apostol, D. Varga – Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.
Va arbitra: Eric Braamhaar (Olanda).

Echipa lui Dan Petrescu speră să obţină un rezultat bun la Glasgow, care să o menţină în cursa pentru ocuparea unuia dintre primele trei locuri ale grupei.

Unirea Urziceni dispută în această seară al treilea meci din istoria ei în Liga Campionilor, ialomiţenii deplasându-se la Glasgow, pentru întâlnirea cu Rangers, din cadrul Grupei G a competiţiei. După ce a pierdut prima partidă la Sevilla (0-2), echipa lui Dan Petrescu şi-a mai reparat moralul în meciul cu Stuttgart de la Bucureşti (1-1) şi speră să încurce gruparea scoţiană chiar la ea acasă. Rezultatele din „dubla“ cu Glasgow sunt foarte importante pentru Galamaz şi compania în cazul în care se doreşte ocuparea unuia dintre primele trei locuri ale grupei, care ar asigura un loc în primăvara europeană, fie în optimile Ligii Campionilor, fie în 16-imile Ligii Europa. Unirea ar mai putea fi ajutată în această seară şi de Sevilla, în cazul în care spaniolii ar reuşi să se impună la Stuttgart.

„Bursucul“ cunoaşte bine Scoţia

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a afirmat că echipa sa va avea un avantaj în meciul cu Rangers datorită faptului că a efectuat mai multe stagii de pregătire în Scoţia.
„Am fost în timpul pregătirilor în Scoţia, în ultimii doi ani. Nu ştiu cum am ajuns acolo, am crezut că este un loc potrivit, iar acum vom juca împotriva lui Rangers. Jucătorii mei ştiu la ce trebuie să se aştepte, mai mult sau mai puţin. Am evoluat cu Celtic de două ori, am întâlnit pe Motherwell, am jucat cu echipe din ligile a doua şi a treia şi ştim că fotbalul din Scoţia este foarte rapid“, a spus „Bursucul“, citat de site-ul uefa.com.
Tehnicianul campioanei României a adăugat că echipa a vizitat şi stadioanele lui Celtic şi Rangers şi ştie cum este să joci un meci în Glasgow. „Nu vom avea timp de gândire pentru că fanii gazdelor vor pune multă presiune pe noi. Nu ne vor lăsa să jucăm şi cred că experienţa pe care am acumulat-o în Scoţia va fi de ajutor“, a explicat acesta.

Rangers are mare
nevoie de puncte

Campioana Scoţiei nu a reuşit să acumuleze decât un punct în primele două meciuri din Champions League, din întâlnirea cu Stuttgart (1-1 în deplasare). De aceea, elevii lui Walter Smith nu concep să nu câştige partida cu Urziceni. „Dacă vrem să trecem mai departe atunci trebuie să câştigăm acest meci. Adversarul nostru este o echipă foarte bună, cu un antrenor valoros, şi sunt sigur că vom avea un meci greu. Joacă în apărare cu trei sau cinci oameni. Pot schimba tactica şi se adaptează repede, aşa că ştim că va fi o întâlnire dificilă. Probabil că vor lăsa unele goluri în defensivă şi putem profita“, a spus mijlocaşul McCulloch.
Glasgow vine după o victorie obţinută sâmbătă în campionat, 2-1 pe terenul formaţiei St. Johnstone, pentru echipa lui Smith înscriind Kris Boyd (‘40) şi Papac (‘83). Unirea a pierdut precedentul meci din Liga I, 1-2 pe teren propriu cu FC Vaslui, după ce a condus cu 1-0 prin reuşita lui Onofraş (‘7).
Dan Petrescu a invocat o stare de oboseală la jucătorii săi, cinci jucători ai Unirii fiind convocaţi la echipa naţională a României pentru întâlnirile cu Serbia şi Insulele Feroe din preliminariile CM 2010.

Liga Campionilor, programul meciurilor
În această seară se joacă meciurile din grupele E, F, G şi H ale Ligii Campionilor, după următorul program: Grupa E: Debrecen – Fiorentina, Liverpool – Lyon. Grupa F: Barcelona – Kazan, Inter – Dinamo Kiev. Grupa G: Glasgow – Urziceni, Stuttgart – Sevilla. Grupa H: Alkmaar – Arsenal, Olympiakos – Standard.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU