16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportObiectiv: 13 puncte

Obiectiv: 13 puncte

Jucătorii lui Sorin Cîrţu trebuie să dubleze zestrea de puncte până la finalul turului pentru ca să-şi încaseze primele integral.

Obiectivul clubului Pandurii Târgu Jiu în prima jumătate a sezonului este obţinerea a 26 de puncte, cu o marjă de eroare de plus-minus trei puncte. Gorjenii au acumulat în primele nouă etape 13 puncte şi tot atâtea trebuie să strângă şi în următoarele opt etape rămase de disputat. Miza este achitarea integrală a primelor de joc, în prezent fotbaliştii primind doar 50% din contravaloarea acestora. Altă condiţie pentru achitarea primelor este clasarea în primele zece locuri. „Intrăm în a doua jumătate a turului şi în următoarele opt etape avem obligaţia să facem un număr de puncte pe care l-am stabilit la începutul acestui sezon. Venim după o perioadă care nu ne-a mulţumit din punct de vedere al punctelor, exceptând partida de la Dinamo. La reîntâlnirea cu publicul încercăm să ştergem gustul amar al ultimelor două înfrângeri. Ne dorim cele trei puncte cu Gaz Metan Mediaş şi sunt convins că jucătorii vor arăta pe teren acest lucru prin modul cum vor evolua“, a declarat Sorin Cîrţu. Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, este mulţumit de bilanţul actual al echipei, care trebuie să câştige următoarele două jocuri de acasă, cu Gaz Metan şi Unirea Urziceni. „Avem 13 puncte şi trebuie să facem 26 sau 29 la finalul turului. Lucrurile sunt în regulă la Pandurii. Am spus înainte de meciul cu Dinamo că facem şapte puncte în următoarele trei etape. Urmează două meciuri acasă, pe care trebuie să le câştigăm“, a declarat Condescu. Acesta este convins că pandurii vor câştiga la limită partida cu Gaz Metan Mediaş. „În meciul cu Mediaş vom obţine trei puncte. Câştigăm la un gol diferenţă, să luăm trei puncte. Gaz Metan este o echipă bună. Şi ce dacă nu au primit gol în ultimele trei etape, că nici noi nu primiserăm în patru şi apoi am încasat. Nici un meci nu seamănă cu altul“, a mai declarat Condescu.
Sorin Cîrţu a convocat pentru jocul cu Gaz Metan Mediaş patru atacanţi în lot, printre care şi Enache Câju, fotbalistul venit de la CSM Râmnicu Vâlcea. Alături de Câju, altă prezenţă inedită este tânărul Pleaşcă, preferat de tehnician în dauna unor jucători experimentaţi ca Popete, Stancu, Arrieta sau Lazic.

Vintilescu, candidatul lui Condescu la şefia
CS Pandurii

Susţinut de preşedintele CS Lignitul Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, Sorin Vintilescu, fostul golgheter al pandurilor, a acceptat să candideze la şefia CS Pandurii Târgu Jiu, condus, până în urmă cu două zile, de Mihai Prunariu. Eliberat din funcţie de ministrul tineretului şi sportului, Sorina Plăcintă, înainte de căderea guvernului Boc, directorul CS Pandurii, Mihai Prunariu, l-a acuzat pe Marin Condescu că ar fi stat în spatele deciziei ministeriale. În contrapartidă, Condescu a anunţat că-l susţine pe Sorin Vintilescu la funcţia de director al clubului Pandurii Târgu Jiu. „Noi l-am convins pe Sorin Vintilescu să fie candidat pentru postul de director al CS Pandurii. Vintilescu se apucă de o meserie nouă, a fost alături de noi, şi-a făcut datoria, este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi are puterea să câştige concursul pentru funcţia de director. Noi suntem convinşi că este un profesionist şi poate să abordeze cu altă mentalitate relaţiile interumane“, a declarat Condescu. Mihai Prunariu şi Marin Condescu s-au aflat mereu în conflict în ultimii ani, una dintre răfuieli având la bază intenţia lui Condescu de a transforma Hotel Sport, aflat în administrarea CS Pandurii Târgu Jiu, în bază de cantonament pentru echipa de fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS