11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFumigenele lui Mititelu

Fumigenele lui Mititelu

„Mut echipa la Severin!“, a ameninţat Adrian Mititelu zilele trecute. Anunţul patronului Universităţii trebuia să bage frica în suporterii contestatari, dar, mai ales, în primarul Craiovei, care nu s-a ţinut de cuvânt şi a dat doar un milion de euro echipei, din cele trei promise.
Mititelu a adunat după propria reţetă, Solomon a luat în considerare investiţiile făcute la stadion, iar calculele celor doi nu s-au potrivit, ajungându-se, în cele din urmă, la un nou scandal. De parcă nu ar fi fost destule până acum! Ori de câte ori nu este mulţumit financiar, Mititelu protestează. Fie construieşte stadioane, fie îşi ia jucăriile şi pleacă aiurea prin judeţ sau prin ţară. Nu ştii când vorbeşte serios sau când fabulează.
Cert este că, atunci când mută echipa, Mititelu ia decizii de unul singur. Atunci când trebuie să o finanţeze, nu prea mai poate însă să o facă „solo“, ci îi mai trebuie ceva ajutoare. Şi asta, deşi este un om potent financiar, fiind cotat cu o avere de aproximativ 40 de milioane de euro.
Mititelu recunoaşte că vrea ajutoare de la bugetul oraşului, adică din banii contribuabililor, ai craiovenilor, care, după numărul celor care vin la stadion, e clar că s-au săturat de fotbalul modest practicat de Universitatea. Ce nu înţelege Mititelu este faptul că nu poate pretinde că echipa este a oraşului atunci când vrea bani de la buget, iar când se vede cu sacii în căruţă, Universitatea este transformată în moştenirea copiilor lui.
În plus, există cluburi în Liga I care reuşesc să facă performanţă, chiar şi fără sprijin masiv de la bugetul local, dar şi echipe ai căror patroni, pe lângă ajutorul primit de la bugetul local, au pompat din propriul buzunar sume considerabile, de care Mititelu nu a dispus şi nu va dispune probabil vreodată. Timişoara este unul dintre exemple, Marian Iancu reuşind să construiască astfel o echipă solidă, lângă care a atras şi publicul bănăţean.
În contrapartidă, Mititelu nu a putut să trezească interesul suporterilor alb-albaştri pentru echipă decât în situaţii rare, iar atunci când a avut pâinea şi cuţitul în mână şi-a făcut parte doar pentru el. S-a vrut autoritar, s-a vrut constructor de echipe, manager şi chiar antrenor, dar s-a ales cu dispreţul suporterilor şi cu o generaţie mult lăudată, pe care a schimbat-o fără să realizeze vreo performanţă notabilă, făcându-i pe fani să-l compare, din acest punct de vedere, cu mentorul său, Dinel Staicu.
Ce performanţe va reuşi Mititelu la Severin rămâne de văzut. Primul mare câştig ar fi acela că va putea să-l ia înapoi pe Dorel Stoica, jucător care, după unele scenarii, a plecat acasă, chiar la Drobeta Turnu Severin, pentru că n-a mai suportat reproşurile fanilor. În acest caz mai există însă şi alt scenariu, cum că Dorel a fost dat afară pentru ca Mititelu să scape de plata unui contract de ordinul sutelor de mii de dolari.  
Orgolios cum îl ştim, Mititelu nu are însă curajul să spună că în acest moment stă prost cu banii, ci ne lasă să deducem asta, preferând să pună aceeaşi placă, în care se cântă despre nepăsarea autorităţilor locale, responsabilă, probabil, şi pentru dispariţia suporterilor de la stadion sau ratarea calificării în Europa League.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII