16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBornescu, liber de contract

Bornescu, liber de contract

Încasând prima tranşă de la Bornescu, Adrian Mititelu a fost de acord cu rezilierea contractului dintre Universitatea şi „Jose“, urmând ca acesta să semneze, după toate probabilităţile, cu Rapid, deşi ar mai avea o ofertă şi din Rusia.

Impresarul Ana-Maria Prodan a declarat ieri agenţiei NewsIn că portarul Mircea Bornescu a ajuns la o înţelegere cu finanţatorul Adrian Mititelu şi şi-a reziliat contractul cu Universitatea Craiova, iar săptămâna viitoare va putea deveni jucător liber.
„Azi-noapte (miercuri spre joi – n.r.) am rezolvat rezilierea contractului lui Mircea Bornescu cu Universitatea Craiova. Am semnat actele, iar Mircea trebuie să achite lui Adrian Mititelu suma de 250.000 de euro în două tranşe. Marţi, la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor, Bornescu va deveni jucător liber. În mod normal, nu se mai poate întâmpla nimic. A fost o despărţire emoţionantă între el şi domnul Mititelu. Au plâns ca nişte copii. De aceea am şi ţinut să merg cu Mircea la Craiova pentru ca ei să se împace“, a spus Ana-Maria Prodan. S-ar părea că Bornescu a achitat deja grupării oltene prima tranşă, o sumă de aproape de 125.000 de euro, iar diferenţa va fi plătită ulterior.

Mititelu: Am încheiat toate conturile cu Bornescu

„Mircea Bornescu a plătit banii Craiovei, ajutat de o persoană. Nici un club nu a fost implicat în plata clauzei de reziliere“, a declarat, pentru rapidisti.ro, impresarul goalkeeper-ului, Ana-Maria Prodan.
„Oferta de la Rapid există, însă mai este una şi din Rusia. Nu e echipă din primele cinci locuri, însă e un club puternic. Bornescu are şi el o vârstă şi trebuie să fim foarte atenţi ce semnează atât din punct de vedere financiar, cât şi ca durată. Săptămâna viitoare se va decide totul. Oricum, după ultimele discuţii cu domnul Stache, care este aproape de a prelua Rapidul, se pare că drumurile lui Bornescu duc în Giuleşti, mai ales că s-a şi antrenat la Pro Rapid, însă alb-vişiniii au şanse egale cu echipa din străinătate de a-l legitima“, a mai punctat impresarul jucătorului.
Preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu, a confirmat şi el că, începând de miercuri seară, Mircea Bornescu nu mai este jucătorul grupării alb-albastre. „Nu ştiu dacă a semnat cu Rapid. Cert este că noi am încheiat toate conturile cu Bornescu. Ne-am întâlnit cu el şi am căzut de acord la rezilierea contractului“, a afirmat finanţatorul Ştiinţei pe site-ul clubului alb-albastru.

Deaconu fluieră la Ploieşti
Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit brigada care va oficia partida din etapa a 10 – a a Ligii I, Astra Ploieşti – Universitatea Craiova, duminică, ora 16.00, meci care va fi condus la centru de Al. Deaconu din Bucureşti,  ajutat la cele două linii de Ed. Dumitrescu şi Ad. Vidan. LPF a stabilit ca partida Universitatea Craiova – FC Vaslui să se dispute vineri, 23 octombrie, de la ora 18:00, în timp ce meciul cu Unirea Urziceni a fost programat pentru sâmbătă, 31 octombrie, ora 20:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII