20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAdi Neagu, dublu record balcanic

Adi Neagu, dublu record balcanic

Atleţii veterani din Craiova au încheiat sezonul competiţional cu rezultate foarte bune la Campionatul Balcanic desfăşurat recent la Izmir, în Turcia, cu participarea a peste 800 de sportivi din 11 ţări.
Adrian Neagu, sportiv legitimat la CS Universitatea Craiova, a obţinut două titluri balcanice, în probele de lungime şi cu ştafeta de 4×100 m, la categoria de vârstă +55 ani şi, totodată, a reuşit să doboare vechile recorduri ale acestei competiţii. La lungime, Neagu a înregistrat performanţa 5,86 m, vechiul record fiind de 5,30 m, iar cu ştafeta României a încheiat cursa în 53 de secunde.
Alt atlet veteran legitimat la CS Universitatea Craiova, Ilie Marian, a obţinut medalia de argint la săritura în lungime, categoria +40 de ani.
Şi CSM Craiova a avut trei reprezentanţi, toţi medaliaţi. Angela Minculescu (+70 de ani) a obţinut medalia de aur la aruncarea suliţei, Tatiana Boboc (+55) a fost prima la aruncarea ciocanului, iar soţul său, Liviu Boboc (+60 ani), a luat două medalii de bronz, la suliţă şi disc. Delegaţia României a obţinut la Izmir 91 de medalii, dintre care 45 de aur.
Adrian Neagu este mulţumit de cele două recorduri realizate la Campionatul Balcanic, dar regretă că anul acesta nu a obţinut un titlu mondial sau european: „Rezultatele obţinute la Izmir sunt bune pentru nivelul unui Campionat Balcanic, dar îmi pare rău că nu am luat aur la săritura în lungime la Campionatul Mondial din Finlanda, unde am obţinut bronzul, sau la Europenele de sală, de la Ancona, unde am luat locul doi. Vreau să punctez că am avut parte de un sprijin financiar din partea domnului director de la CS Universitatea, Pavel Badea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII