12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIarna vine cu disponibilizări la Universitatea

Iarna vine cu disponibilizări la Universitatea

Managerul Silvian Cristescu a anunţat că la iarnă vor mai pleca trei-patru jucători din Bănie, vizaţi fiind fotbalişti din garda veche.

Universitatea Craiova a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru meciul cu Astra de la Ploieşti. Un meci important, despre care patronul Adrian Mititelu a anunţat că şi-ar da şi un an din viaţă numai să-l câştige. Totul pentru a se răzbuna pe antrenorul Nicolo Napoli, care a lăsat să se înţeleagă că a fost dat afară în finalul sezonului trecut pentru ca Mititelu să se poată „exprima“. Cele trei puncte puse în joc sunt însă importante şi pentru economia campionatului, putând aduce Ştiinţa în prima jumătate a clasamentului.
În plus, o victorie în deplasare ar însemna prima reuşită în afara Craiovei în acest sezon, lucru foarte bun pentru moralul jucătorilor lui Eugen Neagoe.
Pe lângă mai vechii accidentaţi Baird şi Dănănae, vor lipsi la meciul de la Ploieşti Dorel Stoica, plecat acasă la Severin după ce a fost pus pe liber de Mititelu, dar şi Valerică Găman, suspendat trei etape după ce l-a accidentat pe Sergiu Pîrvu în meciul de Cupă cu Gloria II Bistriţa. Găman a stat cu FC Timişoara şi Unirea Alba Iulia şi va reveni în echipa lui „Geană“ după disputa cu Astra. Mai mult ca sigur „Valter“ va fi titular la meciul de acasă cu FC Vaslui. Până atunci, Găman şi-a făcut încălzirea la naţionala de tineret, fiind titular atât cu Letonia, cât şi cu Insulele Feroe.
„Găman poate ajuta echipa, chiar dacă s-au văzut în jocul său anumite slăbiciuni, cauzate de faptul că nu a mai avut meciuri la echipa de club. Se va pune însă repede pe picioare şi, cel mai important, este bine că a trecut peste această problemă cu accidentarea jucătorului de la Gloria II, care l-a afectat psihic“, a spus ieri un apropiat al fotbalistului.

Apărarea, punctul slab al Ştiinţei

La rândul său, Silvian Cristescu, managerul echipei din Bănie, a recunoscut că sunt anumite probleme în apărare. „Cred că avem cei mai talentaţi jucători de la mijloc în sus, iar în spate ne mai trebuie simplitate în judecarea anumitor faze. O să vedem ce va fi la iarnă. În opinia mea, o să plece trei-patru jucători. S-a încheiat un ciclu, uşor-uşor trebuie să aduci altceva dacă nu ai performanţe. Trebuie promovaţi alţii sau trebuie aduşi alţii“, a anunţat Cristescu.
Oficialul craiovean a dat însă asigurări că Universitatea nu va transfera vreun jucător la cluburile bucureştene. Semnalul de alarmă tras de Silvian Cristescu în ceea ce priveşte defensiva este tot mai îndreptăţit, din moment ce Universitatea a primit 12 goluri în cele nouă partide disputate până acum în campionat, iar la amicalul cu Gloria Bistriţa antrenorul Neagoe l-a folosit pe Dilevski fundaş central. Doar în două partide, ambele jucate acasă, cu Dinamo (scor 0-0) şi cu Pandurii (scor 2-0) poarta craioveană nu a fost perforată, iar la 11 dintre cele 12 goluri primite între buturi s-a aflat Silviu Lung Jr. Belgianul Merlier a primit un sigur gol, în înfrângerea la limită suferită de Ştiinţa la Iaşi. Lung Jr. este în scădere de formă, pierzând locul de titular în poarta echipei naţionale de tineret, după ce a încasat cinci goluri în meciul cu Letonia. Întâlnirea cu Astra ar putea fi un nou început şi pentru goal-keeper-ul craiovean, care are nevoie de un meci bun pentru a-şi intra în mână, dar şi pentru a reda încrederea defensivei sale. Partida de la Ploieşti va avea loc duminică, de la ora 16.00, fiind televizată de GSP TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII