15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUngureanu şi Cernăianu, sărbătoriţii Ştiinţei

Ungureanu şi Cernăianu, sărbătoriţii Ştiinţei

Fostul mare fotbalist al „Craiovei Maxima“, Nae Ungureanu, şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere, „Roşu“ împlinind 55 de ani. Luptător inimos şi talentat, el a avut o carieră fotbalistică de excepţie la Universitatea, Steaua şi Rapid şi la echipa naţională, dar ca antrenor nu i s-a dat posibilitatea să-şi exprime ardoarea şi calităţile de fotbalist şi pe banca tehnică, fiind la cheremul unor conducători sau depinzând de forma şi capriciul unor jucători. Ultima oară a fost numit, la începutul acestei veri, director tehnic la Universitatea doar pentru că are licenţa Pro. După demiterea lui „Mogo“, situaţia lui Ungureanu a rămas confuză. „Sunt sub contract cu Universitatea şi alte comentarii nu fac“, a spus ieri Nae Ungureanu. Oltean de la Târgu Jiu, Constantin Cernăianu (foto) a jucat fotbal la Flacăra şi Pandurii din localitatea natală, apoi ca antrenor a pregătit Universitatea Craiova între 1971-1976. El este mentorul „Campioanei unei mari iubiri“, reuşind să cucerească cu Ştiinţa primul titlu al oltenilor din istorie, cel din 1974.
„Universitatea Craiova are începuturi de campionat contradictorii. Sezonul 2007/2008 l-a început în trombă, 4-0 cu Farul, apoi a urmat o cădere inexplicabilă, Ştiinţa ajungând lanterna roşie după etapa a 7-a! Acum este oarecum invers. A avut un început slab de campionat, dar de două etape joacă bine, iar rezultatele sunt bune. Ce să zic? Inconstanţa şi-a spus cuvântul. S-ar putea însă ca în acest început de campionat să fie vorba şi de schimbarea antrenorilor. În orice caz, eu vedeam în Universitatea o echipă bine articulată. Mi-a plăcut Craiova din returul campionatului trecut, acele victorii cu CFR Cluj şi Dinamo“, a declarat Constantin Cernăianu, cel care astăzi îşi aniversează ziua de naştere (77 de ani). Antrenorul „Campioanei unei mari iubiri“ a mai spus: „Este un campionat destul de strâns. Craiova? Cred că se va situa în primele cinci-şase locuri“.
Constantin Cernăianu va participa pe 24 octombrie (sâmbătă) în Bănie la lansarea cărţii „Oblemenco, meciul cu viaţa“, volum aflat în curs de apariţie la Editura de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU