25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria, cuvânt de ordine pentru vâlceni

Victoria, cuvânt de ordine pentru vâlceni

CSM Vâlcea – Arieşul Turda
Stadion
„Municipal“, sâmbătă, ora 11.00.
Formaţii probabile:
CSM Vâlcea:
Perianu – Pasăre, Vişa, C. Dinu, Dandea – I. Popa, Sg. Popescu, Gârlă, R. Dobre – Roman, Boroiban. Antrenor: Alin Artimon.
Arieşul: Moraru – Ciortea, Forika, Bier, Văsâie – Cucuruzan, C. Crişan, Mihu, Buş – Astafei, Sântejudean. Antrenor: Marin Tudorache.
Vor arbitra: Al. Tudor – B. Ghiorghioiu, M. Gaşpar.

Pentru CSM Vâlcea, meciul de sâmbătă din etapa a noua a turului de campionat este extrem de important. Gruparea din Zăvoi a făcut trei meciuri bune, în deplasare la Petroşani şi Cluj-Napoca şi pe propriul teren cu UTA Arad, dar a cucerit numai două puncte şi nu se află într-o situaţie tocmai roz în clasament. De şase etape, vâlcenii nu au mai reuşit să se impună şi, în plus, în această săptămână ar putea rămâne şi fără cele trei puncte cucerite la Timişoara, cu CFR, gruparea bănăţeană fiind la un pas de retragerea din campionat. Pentru trupa antrenată de Alin Artimon şi Mitică Teleşpan, semnalul revenirii poate fi chiar în etapa viitoare, sâmbătă, atunci când va primi vizita unei grupări modeste, Arieşul Turda, formaţie care se va lupta pentru evitarea retrogradării. Oaspeţii vin la Râmnicu Vâlcea după un eşec pe propriul teren, 1-2 cu Dacia Mioveni, rezultat care i-a trimis pe poziţia a 16-a a clasamentului, cu minus şase la „adevăr“. Ardelenii îşi vor vinde scump pielea în Zăvoi, chiar dacă pornesc cu şansa a doua, pentru ei orice punct fiind foarte important în tentativa de supravieţuire.
De partea cealaltă, oltenii sunt pe poziţia a zecea a ierarhiei, dar îşi pot complica mult situaţia în cazul unui nou rezultat negativ, având deja un pasiv de trei puncte la „adevăr“. Alin Artimon îl va putea folosi sâmbătă şi pe Dan Roman, vârfului de atac expirându-i suspendarea după cartonaşul roşu încasat în meciul cu UTA Arad. Nu va putea evolua, în schimb, fundaşul Ciprian Dinu, accidentat la Cluj-Napoca, incert fiind şi Iulian Popa. În ediţia trecută a campionatului, la Râmnicu Vâlcea a fost egal, 1-1, vâlcenii reuşind să se impună în deplasare la limită, 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS