17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFanii sârbi pot ruina visele plavilor

Fanii sârbi pot ruina visele plavilor

Naţionala Serbiei ar putea fi sancţionată de FIFA cu depunctarea dacă în meciul de mâine, cu România, suporterii vor folosi din nou materiale pirotehnice.

Stadionul „Steaua Roşie“ din Belgrad va găzdui mâine, de la ora 21.30, meciul dintre selecţionatele Serbiei şi României, contând pentru grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010. Presa din ţara vecină a notat că atât jucătorii plavi, cât şi oficialii federaţiei par a se teme mai mult de suporterii belgrădeni decât de naţionala lui Lucescu. Naţionala Serbiei ar putea fi sancţionată de FIFA cu depunctarea dacă în meciul de mâine suporterii vor folosi din nou materiale pirotehnice, aşa cum s-a întâmplat la partidele din deplasare cu Austria şi cu România, precum şi la întâlnirea de pe teren propriu cu Franţa.

FIFA nu se joacă

„FIFA ameninţă că ia puncte Serbiei!“, a titrat Press Magazin. „Serbia ar putea fi victima fanilor iresponsabili. De acum, orice abatere e fatală, având în vedere că în aceste preliminarii au fost mai multe sancţiuni. FIFA nu se joacă. În meciul de sâmbătă nu ne va fi teamă doar de Mutu, ale cărui calităţi pot contribui la stoparea Serbiei din drumul spre Mondiale. Culmea, factorul care poate ruina visele elevilor lui Antici şi ale unei întregi naţiuni sunt suporterii. FIFA a trimis un serios semnal de alarmă că echipa poate fi penalizată prin depunctare, fără a specifica despre câte puncte ar putea fi vorba. Oricum, orice punct în minus ar pune în pericol calificarea“, a notat sursa citată.
Conform cotidianului Alo, Federaţia Sârbă de Fotbal (FSS) a fost amendată de FIFA cu 25.000 de franci elveţieni pentru că suporterii au folosit materiale pirotehnice la meciul cu Franţa din precedenta etapă de calificare.
„În cazul în care lucrurile se repetă şi cu România, ar putea urma penalizări severe, inclusiv depunctarea. FIFA va trata FSS ca recidivistă, după amenzile de 5.000 de franci elveţieni date pentru conduita nesportivă a fanilor la Viena şi 14.000 de franci elveţieni pentru incidente la Constanţa“, a notat Alo.

Elevii lui Antici sunt îngrijoraţi

Plavii sunt îngrijoraţi de faptul că suporterii belgrădeni, recunoscuţi pentru fanatismul lor, ar putea ruina printr-un comportament neadecvat toată munca din aceste preliminarii a trupei lui Antici. În numele jucătorilor a vorbit mijlocaşul Milan Jovanovici, care le-a cerut suporterilor să se abţină de la orice manifestare care ar putea atrage sancţiuni asupra naţionalei Serbiei.
„Fac un apel la fani să arate ospitalitate şi să nu folosească torţe. Spectacolul şi sărbătoarea pot fi făcute şi fără materiale pirotehnice“, a precizat el.
Secretarul general al FSS, Zoran Lakovici, a declarat că se vor lua măsuri sporite pentru a preveni un dezastru, exprimându-şi speranţa că suporterii se vor comporta civilizat.
„Rugăm fanii să sprijine sportiv echipa. FSS a luat toate măsurile pentru o organizare excelentă. Sunt convins că suporterii noştri nu vor pune în pericol munca de până acum a echipei“, a spus Lakovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS