17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBulgarii îl curtează pe Mancini

Bulgarii îl curtează pe Mancini

Italianul Roberto Mancini, fostul antrenor al lui Chivu la Internazionale Milano, este curtat de oficialii Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFF) pentru a prelua echipa naţională la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2010. „I-am oferit lui Roberto postul de selecţioner şi ne-a promis că va lua în considerare propunerea noastră. Mi-a spus că îşi caută de lucru şi nu are nimic împotriva ideii de a antrena în Europa de Est“, a spus o persoană din anturajul BFF, citată de cotidianul bulgar Tema Sport. Conform acestei surse, reprezentanţii Federaţiei Bulgare i-au propus lui Mancini, liber de contract din vara lui 2008, un angajament în valoare de 700.000 de euro pe an plus alte bonusuri în cazul în care va califica echipa la Euro 2012.
Fostul mare atacant al Sampdoriei şi-a început cariera de antrenor în urmă cu nouă ani, la Lazio, ca secund al lui Sven-Goran Eriksson, iar apoi a mai pregătit pe Fiorentina, Lazio şi Inter Milano, formaţie cu care a câştigat trei titluri în Serie A. În vară, numele lui Mancini a fost asociat cu mai multe cluburi importante din Europa, printre care Chelsea, Real Madrid sau Zenit Sankt Petersburg.
În campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud, Bulgaria ocupă locul 3 în Grupa a 8-a, la patru puncte distanţă de a doua clasată, Irlanda. Reprezentativa pregătită de Stanimir Stoilov va întâlni sâmbătă, în deplasare, naţionala Ciprului, iar patru zile mai târziu va primi vizita Georgiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS