17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportParticipare numeroasă la CM

Participare numeroasă la CM

Cea de-a 41-a ediţie a CM de gimnastică artistică, programată în perioada 13-18 octombrie la Londra, va reuni 406 sportivi (252 de băieţi şi 154 de fete) din 70 de ţări. România se va prezenta la acest turneu final cu patru fete şi şase băieţi. În concursul feminin, din lotul pregătit de Nicolae Forminte fac parte Anamaria Tămîrjan (înscrisă la toate aparatele), Diana Chelaru (toate aparatele), Ana Porgras (bârnă, paralele, sărituri) şi Gabriela Drăgoi (sol). Faţă de CE 2009 de la Milano, în lotul feminin a apărut o singură modificare. Sandra Izbaşa, accidentată, a fost înlocuită cu Ana Porgras. La masculin, lotul nostru, pregătit de Nicuşor Pascu, este alcătuit din Flavius Koczi (sol, bară fixă, paralele, cal cu mânere, inele şi sărituri), Marian Drăgulescu (sol, sărituri, bară fixă), Daniel Popescu (cal cu mânere, sărituri), Cosmin Popescu (paralele, cal cu mânere, inele), George Stănescu (inele), Marius Berbecar (sol, bară fixă, paralele).
Lotul băieţilor este similar cu cel de la Europene, cu o singură excepţie: Alin Jivan a fost înlocuit cu Marian Drăgulescu.
Delegaţia României va pleca mâine la Londra şi are ca obiectiv cucerirea a două medalii. La CE 2009, România şi-a adjudecat o medalie de argint la sărituri prin Flavius Koczi, un argint şi un bronz la bârnă, prin Anamaria Tămîrjan, respectiv Gabriela Drăgoi.
Competiţia va debuta marţi, 13 octombrie, la arena O2 din Londra, bază sportivă care la JO 2012 va fi gazda gimnasticii şi baschetului, cu calificările din întrecerile masculine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS