10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCad preţurile la peluze

Cad preţurile la peluze

Patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, consideră că scumpirea biletelor a fost o prostie şi a dat dispoziţie ca preţul tichetelor de intrare pe stadionul „Ion Oblemenco“ să fie redus considerabil.

După preţul impus la bilete la începutul sezonului, Universitatea Craiova era pe podiumul Ligii I, bătând echipele româneşti de Champions League la acest capitol, fiind întrecută doar de FC Braşov. Echipei de sub Tâmpa i-a ieşit însă jocul, în timp ce formaţiei patronate de Adrian Mititelu i-au dispărut suporterii din tribune. Lipsa performanţelor, ratarea calificării în Europa League considerată dubioasă de unii fani, dar şi preţul tichetelor de intrare la meci, 20 de lei un bilet la peluză sau 40 de lei la tribuna I, ca să dăm doar două exemple, i-au determinat pe suporterii alb-albaştri să îşi anuleze deplasările la stadionul „Ion Oblemenco“. Totul a culminat la meciul cu Unirea Alba Iulia, când nuntaşii veniţi cu miresele pe stadion şi deţinuţii de la Penitenciarul Pelendava rivalizau, ca număr, cu cel al suporterilor statornici. Galeriile, aflate în protest, au dispărut din peluze, iar în locul acestora a apărut un banner cu trimitere directă la Mititelu, considerat de ultraşi principalul vinovat pentru lipsa performanţelor la echipă, dar şi pentru alterarea atmosferei pe stadionul „Ion Oblemenco“. „Cântă tu!“, a fost mesajul fanilor către patronul Universităţii, care a găsit repede scuze pentru absenţa publicului din tribune: ploaia, frigul şi ora târzie de disputare a partidei.

Prostia se plăteşte

Nici Mititelu nu a crezut sută la sută ce a spus după meciul cu Alba Iulia. O demonstrează reacţia venită la numai o zi după partida cu ardelenii. „Am greşit când am scumpit biletele şi abonamentele. Este an de criză şi voi face tot posibilul să ieftinesc înapoi biletele. Am pierdut 4.000-5.000 de oameni. Suporterii nu mai au bani de bilete. Ăia care au bani nu prea vin la meciuri, tot ăia săraci vin. Voi da o dispoziţie ca de luni (ieri – n.r.) să ieftinesc biletele. Vor fi undeva la cinci lei. Am făcut o prostie şi îmi pare rău“, a anunţat Mititelu la Sport Total FM. Ieri a venit şi comunicatul oficial al clubului. „Ţinând cont de criza economică ce afectează în acest moment întreaga lume, conducerea Universităţii Craiova a decis să reducă preţul biletelor. Astfel, noile preţuri sunt următoarele: peluze – 5 lei (preţ vechi 20 de lei – n.r.), tribuna a II-a – 10 lei (preţ vechi 30 de lei – n.r.), tribuna I – 15 lei (preţ vechi 40 de lei – n.r.) şi tribuna 0 – 30 de lei (preţ vechi 50 de lei – n.r.). Clubul Universitatea a venit cu o superofertă pentru abonaţi: „Toţi abonaţii care
şi-au achiziţionat abonamente în acest sezon vor primi reducere de 50% la efectuarea unui abonament valabil pentru sezonul 2010 – 2011“.

„Geană“ nu-l lasă pe Mititelu să ţipe
la vestiar

Zilele trecute, şi antrenorul Eugen Neagoe a vorbit despre absenţa publicului craiovean de pe stadion, declarându-se dezamăgit de această situaţie. Neagoe ştie că o echipă fără suporteri nu poate fi o echipă mare, dar crede că alta este reţeta pentru readucerea fanilor pe arena din Bănie: fotbal de calitate şi rezultate cât mai bune. Până atunci însă, „Geană“ îşi vede de treabă, şi a stabilit programul echipei pentru cele două săptămâni de întrerupere a campionatului. De astăzi, juveţii vor efectua două antrenamente zilnic la Craiova, mai puţin sâmbătă, când este programat un meci amical cu Gloria Bistriţa, ce se va disputa pe „Ion Oblemenco“.  Următorul meci oficial al Universităţii va avea loc peste două săptămâni, la Ploieşti, în compania Astrei. Prezent la GSP TV, antrenorul Eugen Neagoe a anunţat că sunt şanse ca Universitatea să obţină titlul în acest sezon, dar a recunoscut că obiectivul la îndemâna oltenilor este calificarea în Europa League. În ceea ce priveşte relaţia cu patronul Adrian Mititelu şi posibilitatea ca acesta să se implice la echipă, „Geană“ a declarat: „Întotdeauna trebuie să fiu de acord cu ideile patronului, dar, dacă în pauza unei partide ar intra patronul în vestiar şi ar începe să ţipe la jucători, probabil că mi-aş lua geanta şi aş pleca acasă“.

 Duel între ceferişti pe „Oblemenco“
FRF a stabilit programul optimilor de finală ale Cupei României, partida dintre Poli Iaşi şi Universitatea Craiova urmând să aibă loc miercuri, 28 octombrie, de la ora 18.30. Disputa din Copou va fi transmisă în direct de Sport.ro. În aceeaşi zi, dar de la ora 16.00, este programat şi meciul Gaz Metan CFR Craiova – CFR Cluj. Pentru că Sport.ro va televiza şi această întâlnire, meciul a fost programat pe stadionul „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII