12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMonica Niculescu şi Raluca Olaru, la pas în optimile de la Atena

Monica Niculescu şi Raluca Olaru, la pas în optimile de la Atena

Tenismana Monica Niculescu (foto) a reuşit calificarea în optimile de finală ale turneului de la Atena (Grecia), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, fază în care a acces şi Raluca Ioana Olaru. Monica Niculescu (22 ani, 78 WTA) a dispus în turul inaugural, în două seturi, scor 6-3, 7-6 (7), de italianca Tathiana Garbin, a doua favorită a competiţiei, iar în runda următoare o va întâlni pe cehoaica Sandra Zahlavova (114 WTA), de care a fost învinsă în urmă cu trei ani la un turneu la Barcelona.
Cealaltă compatrioată, Raluca Ioana Olaru (20 ani, 71 WTA), care se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu italianca Maria-Elena Camerin (109 WTA), a avut parte de o partidă foarte dificilă în prima rundă, învingând-o pe germanca Julia Schruff în trei seturi, scor 6-7(0), 7-5, 6-3.
Alexandra Dulgheru a fost şi ea înscrisă la Atena, însă s-a retras în ultima clipă, motivând că este obosită după ce a disputat foarte multe partide în ultimele trei săptămâni. Altă jucătoare din România, Laura Andrei, a fost eliminată în primul tur la Tbilisi (Georgia), unde are loc un turneu de 25.000 de dolari. Sportiva noastră (21 de ani, 370 WTA) a fost depăşită de Conny Perrin (Elveţia), scor 3-6, 6-7(2). Laura Andrei a rămas astfel doar în competiţia de dublu, unde face echipă cu franţuzoaica Natalie Piquion. Cele două le vor întâlni în turul inaugural pe Reka-Luca Jani (Ungaria) şi Veronika Kapshay (Ucraina).
Din nefericire, nici Victor Crivoi (108 ATP) nu a rămas în joc la turneul ATP de la Kuala Lumpur (Malaiezia, 947.750 de dolari), fiind învins de francezul Richard Gasquet (47 ATP) cu 1-6, 2-6, în 67 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS