10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii scăpară de stresul Cupei României

Pandurii scăpară de stresul Cupei României

Cupa României

Poli Iaşi – Pandurii 3-1
Stadion
„Emil Alexandrescu“, spectatori: 1.000.
Au marcat: Cr. Bratu ’24, Bujor ’39, Bersnjak ‘90 / Rusu ‘78.
Poli: Pleşca – Străuţ, Straton, Munteanu, Pecnik – Cr. Constantin, Bersnjak, V. Negru (’54, Croitoru) – Bujor, Bâlbă (’87, Frunză), Cr. Bratu. Antrenor: Petre Grigoraş.
Pandurii: Stanca – Ghindeanu, Rusu, Kutlacic, Rada (’60, Pleaşcă) – Basara (’42, Diaconu), Nalaţi, Dedu, Stancu – Lazic, Tilincă. Antrenor. Florin Bejinaru.
Cartonaşe galbene: V. Negru, Pecnik / Rusu, Ghindeanu.
Au arbitrat: Cl. Baboia – Ad. Ghinguleac, B. Gheorghe.

Echipa de rezerve a pandurilor a cedat în Copou, fiind eliminată de Poli Iaşi încă din „şaisprezecimile“ Cupei României.

Rezervele gorjenilor conduse de pe margine de secundul Florin Bejinaru nu au rezistat nici măcar o jumătate de oră în Dealul Copoului. După câteva intervenţii salvatoare, Stanca a fost învins în minutul 24, la foarfeca din şapte metri a lui Cristi Bratu, în urma unei
curse pe partea dreaptă a lui Bujor. Pandurii puteau restabili egalitatea imediat, însă Pleşca nu s-a mai lăsat păcălit de lobul lui Tilincă ca în urmă cu un an, în campionat, portarul lui Grigoraş prinzând balonul în faţa porţii. Poli Iaşi nu a luat în calcul pericolul şi şi-a reluat forcingul la poarta gorjenilor. Stanca a respins în faţă şutul lui Bujor, iar Bersnjak a trimis peste poarta goală. Goalkeeperul oltenilor nu a mai avut şansă la cursa lui Bujor (‘39), tânărul atacant al Iaşiului majorând scorul cu un lob de la marginea careului. Defensiva pandurilor a fost ridiculizată din nou de Bratu, care l-a driblat şi pe Stanca, căzut la zece metri, dar Ghindeanu a evitat scorul de forfait. Intrarea tânărului Constantin Diaconu a dinamizat jocul pandurilor, acesta oferindu-i o pasă de gol lui Lazic (‘45), însă sârbul a şutat puţin pe lângă poartă din interiorul careului. Pandurii au revenit mai hotărâţi de la cabine şi Tilincă a ratat din nou o şansă mare de gol, fiind placat în ultimul moment de Pleşca. Acelaşi deznodământ l-a avut şi încercarea de finalizare a lui Ionuţ Stancu, singur în faţa porţii gazdelor (’63). Bejinaru a mai trimis un copil pe teren, Pleaşcă, şi echipa sa a continuat să atace. Până la urmă, insistenţa gorjenilor a fost răsplătită, căpitanul de conjunctură, Adrian Rusu (’78), reuşind să marcheze cu capul în urma unui corner executat de Nalaţi. Acelaşi Rusu s-a menţinut în prim-plan în ultimele minute, oferindu-le mai întâi ieşenilor o lovitură liberă periculoasă, ratată de Croitoru, şi apoi salvând de pe linia porţii şi reparând eroarea lui Stanca. Totuşi, Poli Iaşi a mai marcat o dată în minutele de prelungire, prin Bersnjak, cu un şut plasat de la 20 de metri, şi şi-a asigurat o calificare scontată în optimile Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU