10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTinerii tricolori au nevoie de publicul oltean

Tinerii tricolori au nevoie de publicul oltean

Elevii lui Săndoi solicită ajutorul fanilor din Bănie pentru a câştiga disputa de astăzi, de pe „Ion Oblemenco“, cu Moldova, din Grupa 1 de calificare la CE Under 21.

Stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova va găzdui, în această seară, de la ora 20.00, partida dintre selecţionatele similare ale României şi Republicii Moldova, contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret 2011. Naţionala de tineret a României, pregătită de Emil Săndoi, este lideră în Grupa 1, cu nouă puncte din tot atâtea posibile (golaveraj 8-0), fiind urmată, în ordine, de Rusia – 6p (8-1), Moldova – 4p (2-1), Feroe – 4p (2-5), Letonia – 3p (4-5), şi de Andorra – 0p (0-12). Tot în Grupa 1, astăzi se vor disputa şi partidele Andorra – Rusia şi Feroe – Letonia.
Pentru meciul cu Moldova, Emil Săndoi a convocat iniţial patru jucători de la Universitatea Caiova, portarul Silviu Lung Jr., fundaşii Ştefan Bărboianu şi Radu Barbu, precum şi atacantul Mihai Costea. Un alt fotbalist al Ştiinţei, Valerică Găman, a fost convocat ulterior, acesta refăcându-se după o accidentare.
„Referitor la Găman, eu am avut o înţelegere cu conducerea clubului Universitatea. Am convenit ca jucătorul să se pregătească şi să se recupereze la echipa de club, iar în eventualitatea în care va fi refăcut, să facă joncţiunea cu naţionala. Găman a intrat în cantonament cu echipa naţională şi, dacă starea de sănătate îi va permite, este posibil să fie titular cu Moldova“, a precizat Săndoi.

Săndoi: Îmi doresc o atmosferă frumoasă

Tehnicianul tinerilor tricolori se aşteaptă ca publicul craiovean să poarte echipa spre victorie, dorindu-şi ca selecţionata noastră să se menţină pe prima poziţie în grupă până la finalul actualei campanii de calificare.
„Fiind din Craiova, fiind mulţi jucători ai Universităţii la lot, fiind un public care cunoaşte bine fenomenul, îmi doresc o atmosferă frumoasă şi un joc care să ne aducă victoria. Sper să nu avem nici o sincopă în această campanie de calificare. Sunt încrezător în calităţile elevilor mei. Nu cred că ar fi o surpriză dacă am avea un parcurs foarte bun în actuala campanie. Ne dorim cele trei puncte din meciul cu Moldova pentru a continua seria succeselor. Moldova este o formaţie pe care trebuie să o respectăm, trebuie să avem o atitudine de profesionişti din primul până în ultimul minut“, a spus Săndoi.

Lung Jr.: Suporterii ne dau aripi

Portarul Universităţii Craio-va, Silviu Lung Jr., a făcut şi el apel la fanii olteni, dorindu-şi ca aceştia să susţină toţi jucătorii naţionalei de tineret, indiferent de echipele de club de la care provin.
„Sperăm să vină cât mai mulţi suporteri pe «Ion Oblemenco» şi să ne încurajeze, fiindcă avem nevoie. Ei ne dau aripi şi trebuie să fie alături de noi. Nu trebuie să ţină cont că Torje joacă la Dinamo sau că Ochiroşii este legitimat la Steaua. La naţională, noi suntem o familie şi trebuie să ne susţină pe toţi, mai ales că ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o naţională bună a Moldovei, care stă bine în apărare. Oricum, sperăm să ne facem jocul nostru obişnuit şi să învingem“, a afirmat portarul Ştiinţei.

Cinci lei biletul
la meciul tineretului

Preţul tichetelor de intrare la partida dintre selecţionatele de tineret ale României şi Moldovei este de cinci lei, iar acestea se pot procura de la casele de bilete ale Arenei „Ion Oblemenco“.
Elevii şi pensionarii vor avea acces gratuit în stadion la peluze, cu condiţia să aibă asupra lor carnetele de elevi, respectiv cuponul de pensie.
Acesta este primul meci internaţional care se va desfăşura pe Stadionul „Ion Oblemenco“ după o pauză de cinci ani, ultimul de acest gen fiind întâlnirea dintre prima reprezentativă a României şi Macedonia, din preliminariile CM 2006. Partida România – Republica Moldova U 21 este programată în această seară, de la ora 20.00, în cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret, ediţia 2011.
Federaţia Română de Fotbal a pus în vânzare începând de ieri şi biletele naţionalei de seniori pentru meciul cu Austria. Tichetele au următoarele preţuri: peluze – 25 de lei, tribunele I şi II – 50 de lei şi tribuna 0 – 80 de lei. Casele de bilete ale stadionului Steaua vor fi deschise astăzi, între orele 10.00 şi 18.00, precum şi mâine, de la ora 10.00, până la startul meciului. Partida România – Austria, din preliminariile Cupei Mondiale 2010, se va disputa mâine, de la ora 20.45, pe stadionul Steaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII