10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTurcii, fără replică în faţa lui Lucescu

Turcii, fără replică în faţa lui Lucescu

Şahtior Doneţk s-a calificat în grupele Ligii Europa, după ce a învins, cu scorul general de 5-0, formaţia Sivasspor, în play-off-ul competiţiei.

Echipa pregătită de tehnicianul român Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, s-a calificat în grupele Ligii Europa, după ce a învins, cu scorul general de 5-0, formaţia turcă Sivasspor, în play-off-ul competiţiei. Şahtior s-a impus marţi, cu 2-0, după ce în tur a câştigat cu 3-0. În disputa de marţi, pentru „mineri“ au marcat Jadson (‘21) şi Luiz Adriano (‘59), ambele goluri fiind din penalti. Fundaşul român al formaţiei din Doneţk, Răzvan Raţ, nu a evoluat în această partidă, fiind menajat.
Şahtior a jucat marţi, deşi returul play-off-ului este programat astăzi, deoarece mâine va disputa Supercupa Europei cu deţinătoarea Ligii Campionilor, FC Barcelona, pe stadionul „Louis II“ din Monaco, de la ora 21.45.

Lucescu: Calificarea
am obţinut-o în tur

La finalul partidei cu Sivasspor, Mircea Lucescu a spus că echipa sa a obţinut fără probleme calificarea, iar acum se gândeşte la Supercupa Europei, pe care ar vrea să o câştige.
„O consider o victorie normală, am jucat bine 60 de minute, după care am lăsat-o mai moale, pentru că vineri avem un meci important. Am dominat categoric, ne-am jucat cu ocaziile, am vrut să concretizăm mai mult. Calificarea era obţinută din tur, le era aproape imposibil să răstoarne rezultatul“, a spus tehnicianul român. „Il Luce“ s-a declarat nemulţumit de faptul că foarte puţini spectatori au asistat la meciul de marţi seară. „Echipa face spectacol şi mă mir de ce stadionul nu este plin. Este păcat. Dacă acolo făceam un meci nul, stadionul era plin. Jucătorii vor să-i mulţumească pe fani, dar acelaşi lucru trebuie să-l facă şi aceştia, mai ales că preţurile la bilete sunt de 30 de ori mai mici decât la alte meciuri din Europa“, a precizat antrenorul „minerilor“.

Raţ aşteaptă duelul
cu Messi

Mircea Lucescu a hotărât să-l menajeze pe Răzvan Raţ la meciul de marţi, cu Sivasspor, pentru a-l avea în plenitudinea forţelor pentru Supercupa Europei, când fundaşul român se va lupta cu Lionel Messi. Raţ a afirmat că şi-ar dori foarte mult să câştige trofeul, considerând că Barcelona nu este invincibilă.
„Este foarte important pentru moralul nostru că am reuşit calificarea în grupele Ligii Europa, după cele două victorii cu Sivasspor. Aşteptăm cu încredere duelul cu Barcelona. Ne vom lupta pentru primul trofeu din acest sezon şi ar fi minunat să am încă o medalie la gât. Barcelona este o echipă excepţională, dar nu poate fi considerată invincibilă“, a afirmat Raţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS