10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu caută aliaţi împotriva arbitrilor

Cîrţu caută aliaţi împotriva arbitrilor

Sorin Cîrţu se plânge că nu este susţinut de conducerea clubului Pandurii în disputele sale cu „fluieraşii“.

De când a preluat banca tehnică a echipei Pandurii Târgu Jiu, antrenorul Sorin Cîrţu a fost trimis în tribune de şase ori, de fiecare dată pentru proteste la deciziile arbitrilor. Conducerea clubului nu numai că nu l-a susţinut necondiţionat, dar, prin vocea preşedintelui Marin Condescu, l-a şi atenţionat pe Cîrţu să-şi controleze reacţiile pentru a putea conduce echipa de pe banca tehnică, şi nu din tribună. Eliminat şi la partida cu FC Vaslui, Cîrţu se simte singur. „Ar trebui şi un protest din partea clubului. Ar trebui să fiu apărat. Am atâtea eliminări, toate făcute de al patrulea arbitru pentru că nu vede. Alţii îl iau la înjurături, îl scuipă, îl împing şi nu li se întâmplă nimic. Dar eu sunt trimis în tribună. Nu am văzut nici un protest din partea clubului în legătură cu ce se întâmplă. Când e la ăla (Dan Petrescu – n.r.), sare Meme Stoica şi mătură cu toţi. Mai toţi antrenorii sunt irascibili. Că am comentarii acide sau ironii, pentru asta mă trimit în tribună?“, a afirmat Sorin Cîrţu. Conducerea clubului Pandurii tinde să-i dea dreptate tehnicianului de această dată şi transmite Comisiei Centrale a Arbitrilor că ar fi bine ca arbitrii de rezervă să fie mai reţinuţi în luarea unor decizii capitale. „Ar trebui ca Aron Huzu să ţină o lecţie specială pentru arbitrii de rezervă deoarece aceştia se bagă prea mult în seamă. Sunt unii care au arbitrat foarte puţin sau deloc în Liga I, dar iau decizii forţate, şi mă refer aici la eliminările antrenorilor. Sunt meciuri la care ei sunt înjuraţi şi nu aplică regulamentul, dar la alte echipe îl aplică şi iau decizii pe finalul partidei, când tensiunea este maximă. Ar trebui să fie mai toleranţi faţă de reacţiile antrenorilor şi să se concentreze pe evenimentele din teren“, a reacţionat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

Lima, pe picior
de plecare

Fundaşul brazilian Everson da Lima, adus în această vară la Pandurii, doreşte să părăsească gruparea gorjeană, el fiind tentat să dea curs unor oferte din ţara natală. Contractul brazilianului nu a fost înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal, oficialii echipei Pandurii fiind de acord, se pare, cu solicitarea jucătorului. Lima nu s-a mai prezentat sub comanda lui Cîrţu în ultimele două zile. El nu a fost utilizat nici în amicalul susţinut marţi de rezervele pandurilor cu gruparea de Liga a III-a, Minerul Mătăsari, câştigat de Pandurii cu scorul de 7-1, golurile fiind marcate de Arrieta, Lazic, Luţu, Dedu, Pătraşcu, Mohora şi Vlăduţi. Sorin Cîrţu şi-a testat timp de o repriză jucătorii care nu au evoluat deloc sau au evoluat mai puţin în meciul cu FC Vaslui: Mingote, Diaconu, Rada, Rusu, Nalaţi, Murgan, Dedu, Lazic, Arrieta, Luţu, iar în partea a doua au fost trimişi pe teren mai mulţi jucători de la Pandurii II. Şi Cosmin Tilincă a prins câteva minute pe final, atacantul fiind recuperat după leziunea fibrilară suferită înaintea startului sezonului.

Joacă toţi cum vrea Cîrţu

Sorin Cîrţu i-a băgat ieri în şedinţă pe toţi antrenorii Centrului de copii şi juniori ai clubului Pandurii, precum şi pe tehnicianul Gabi Zahiu, care conduce Pandurii II, echipă ce va evolua în Liga a III-a, solicitându-le să utilizeze acelaşi sistem de joc ca gruparea din prima ligă pentru ca fotbaliştii să facă pasul mai uşor spre echipa mare. „S-a încercat găsirea unor soluţii pentru uniformizarea sistemelor de joc de la cea mai mică grupă până la Pandurii II, pentru ca jucătorii, când or să facă pasul spre echipa mare, să fie obişnuiţi cu cerinţele antrenorului Sorin Cîrţu“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Pandurii II, dar şi restul echipelor gorjene din Liga a III-a – Jiul Rovinari, Ralbex Turcineşti, Minerul Motru şi Minerul Mătăsari – nu ştiu încă în ce serie vor evolua în sezonul viitor, reprezentanţii acestora fiind invitaţi vineri la FRF pentru a trage la sorţi seria din care vor face parte, a IV-a sau a V-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU