10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOpriţescu visează la Oltchim

Opriţescu visează la Oltchim

Deşi a promovat în prima ligă spaniolă, handbalista este cu gândul la gruparea vâlceană, la care speră să revină.

Handbalista vâlceană Bianca Opriţescu s-a transferat în iarna trecută de la SCM Craiova în campionatul spaniol şi a reuşit promovarea în primul eşalon cu echipa Marina Park, din Santander. Românca mai are contract un an cu formaţia iberică şi speră ca într-o zi să mai joace pentru echipa sa de suflet, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Opriţescu şi-a făcut junioratul la Oltchim şi a evoluat la Vâlcea ultima dată în sezonul 2004-2005.
 – Cum ai ajuns în campionatul din Spania?
– Eu mi-am dorit să rămân în România, unde e mai bine decât acasă? Am fost în tratative cu o echipă din primul eşalon. Apoi am aflat că fetele nu îşi mai primiseră banii de trei luni şi am renunţat. În Spania am ajuns cu ajutorul impresarului.
– Te-ai acomodat repede?
– Nu am avut probleme de acomodare. La echipa mea mai joacă o româncă, Loredana Velicu. Ea e plecată de zece ani din ţară şi m-a ajutat mult. Fetele sunt prietenoase, clubul – serios, oraşul – superb. Avem în stânga ocean, în dreapta munţi. În Spania m-am împrietenit şi cu Filofteia Danilof, handbalistă bună din generaţia Mariei Torok. Ea e acolo de 16 ani. Acum este antrenoare, o persoană deosebită.

„Nivelul este ridicat“

– Cum au fost campionatul şi lupta pentru promovare?
– Campionatul a fost disputat, nivelul este ridicat. Am jucat un sezon regulat, apoi două turnee la sfârşitul cărora am reuşit promovarea. Bucuria a fost mare, sperăm să ne descurcăm bine în primul eşalon.
– Ai urmărit evoluţiile Oltchimului din Liga Campionilor?
– Normal, este echipa mea de suflet. Am văzut toate meciurile din Liga Campionilor. Îmi pare rău că fetele nu s-au calificat în finala Ligii Campionilor, mi-aş dori ca acest lucru să se întâmple an de an. M-am bucurat, în schimb, pentru Cristina Vărzaru, merita să câştige Liga Campionilor. Este o handbalistă de mare valoare, care nu abandonează niciodată lupta. A avut multe probleme, dar a strâns din dinţi şi a mers mai departe.
– Crezi că vei mai juca la Oltchim?
– Este cel mai mare vis al meu. Ştiu că va fi foarte greu, dar nu imposibil. Deocamdată, vreau să-mi fac treaba bine la echipă, vreau să facem o figură frumoasă în prima ligă din Spania, pentru a ne mulţumi sponsorii şi spectatorii. Despre viitor vom mai avea timp să vorbim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII