10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZenga este recunoscător ţării noastre

Zenga este recunoscător ţării noastre

Tehnicianul italian Walter Zenga (foto) a spus că perioada petrecută în România a fost foarte importantă pentru el, deoarece în Liga I şi-a început cariera de antrenor. El a antrenat în România echipele FC Naţional Bucureşti (2002-2004), Steaua Bucureşti (2004-2005) şi Dinamo Bucureşti (2007).
„România a însemnat foarte mult pentru că acolo am devenit antrenor, m-a făcut apreciat în lumea fotbalului şi mi-a dat posibilitatea de a le schimba mentalitatea. În România există o presiune uriaşă, oamenii sunt înnebuniţi după fotbal“, a precizat actualul tehnician al echipei din Serie A Catania.
Fostul goal-keeper italian are în plamaresul său de tehnician două titluri de campion, cu Steaua Bucureşti (2005) şi cu Steaua Roşie Belgrad (2006). Zenga susţine că aceste trofee vor sta mereu la baza carierei sale de antrenor, mai ales că au fost obţinute cu singurele două cluburi din estul Europei care şi-au trecut în palmares Cupa Campionilor.
„Am fostul primul antrenor străin din istoria echipelor Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad, singurele din estul Europei care au câştigat Cupa Campionilor. Este extrem de dificil să fii tehnician străin la aceste două formaţii, deoarece ele au tradiţii şi moduri de gândire diferite. La Steaua Bucureşti nu am izbutit să sărbătoresc în teren titlul din cauza faptului că preşedintele m-a demis cu două etape înainte de final. Nu am înţeles niciodată de ce a făcut asta“, a completat fostul jucător italian.
Walter Zenga a antrenat în acest sezon pe Catania, care se situează pe poziţia a 14-a în clasamentul primei ligi italiene, cu 43 de puncte acumulate după 37 de etape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU