5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa UEFA, miza bătăliei de sub Tâmpa

Cupa UEFA, miza bătăliei de sub Tâmpa

FC Braşov – „U“ Craiova

Stadion „Tineretului“, astăzi, ora 19.00 – GSP TV.

Formaţii probabile:

FC Braşov: Coman – Rui Duarte, Abrudan, Nae Constantin, Ezequias – Roman, Măldărăşanu, Ilyeş, Cătălin Munteanu – Hadnagy, S. Sburlea. Antrenor: Răzvan Lucescu.

„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Gîngioveanu, Bărboianu, Dilevski, Wobay – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Vor arbitra: M. Avram – S. Caia şi B. Medrea.

 

FC Braşov şi Universitatea Craiova luptă pentru un loc de cupele europene şi şi-au propus victoria în meciul de astăzi.

 

Meciul de sub Tâmpa va începe de la 1-1, nu pe tabela de marcaj, ci la situaţia jucătorilor suspendaţi pentru această partidă. La gazde, Dedu a fost avertizat etapa trecută, cu Rapid, şi nu are drept de joc pentru disputa cu oltenii, în timp ce de la alb-albaştri va lipsi Prepeliţă, aflat la al patrulea cartonaş galben. În schimb, în echipa Universităţii va reveni Spase Dilevski, australianul ispăşindu-şi etapa de suspendare la meciul cu Unirea Urziceni. Problemele Ştiinţei se înmulţesc la mijlocul terenului, de unde va lipsi şi Florin Şoavă, accidentat la meciul cu Unirea Urziceni. El a fost diagnosticat cu ruptură musculară şi va sta pe tuşă aproximativ trei săptămâni. Pe lista indisponibililor se află şi mai vechii accidentaţi Baird şi Mitchell, care nu pot evolua tot din cauza unor probleme musculare.

Echipe cu pretenţii
europene

 

Alb-albaştrii au intrat de Paşte în cantonament, iar luni au plecat la Braşov, unde au efectuat două antrenamente de acomodare, înaintea meciului oficial de astăzi. „Nu am luat decât un punct în Săptămâna Patimilor, deşi ne-am fi dorit foarte mult să luăm trei. Era o opţiune importantă pentru locul trei. Deocamdată, rămânem acolo jos, pe locul cinci. Ca să îndulcim această seară, trebuie să câştigăm la Braşov, unde vom avea un meci la fel de greu, cu o echipă la fel de arţăgoasă şi la fel de muncitoare", a spus finanţatorul Universităţii, Adrian Mititelu, vorbind despre situaţia la zi a Ştiinţei.

De partea cealaltă, Răzvan Lucescu, antrenorul „stegarilor", s-a declarat dezamăgit de prestaţia echipei sale la meciul cu Rapid şi a anunţat că Braşovul va lupta în continuare pentru un loc de cupă europeană. „Noi n-avem obiectiv, eu am propus să ne batem pentru Cupa UEFA. Vom vedea ce se va întâmpla", a spus Lucescu Jr. Mult mai tranşant a fost căpitanul lui FC Braşov, Robert Ilyeş, care a declarat: „Suntem neînvinşi acasă şi nu concepem alt rezultat decât victoria cu Craiova. Întâlnim o echipă foarte bună, care joacă deschis şi care are cinci-şase ocazii pe meci. Ştiinţa este o formaţie imprevizibilă".

 

Arbitru contestat

Arbitrul delegat să oficieze la partida de la Braşov, Marius Avram, nu se bucură de aprecieri în ultima vreme, fiind contestat de oficialii clubului Farul Constanţa, după ce echipa de pe Litoral a pierdut acasă cu 1-0, în faţa celor de la CFR Cluj. Constănţenii au depus un memoriu la Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA), în care solicită suspendarea arbitrului Marius Avram şi a asistentului Ioan Onicaş, reproşându-i, printre altele, „centralului" că i-a avertizat prea uşor pe „rechini", dar, în schimb, i-a iertat pe clujeni, încurajând jocul dur prestat de ardeleni. Avram şi Onicaş au fost acuzaţi de viciere de rezultat. Cum CFR Cluj se află în luptă directă cu Ştiinţa pentru obţinerea unui loc pe podium în Liga I, rămâne de văzut dacă Avram va confirma teoria celor de la Farul şi va încerca să pună beţe în roate juveţilor sau va împărţi dreptatea în mod corect, lăsând ca învingătorul să fie decis pe teren.

FC Braşov, în avantaj pe teren propriu

FC Braşov şi Universitatea Craiova s-au duelat de-a lungul istoriei de 65 de ori. 15 victorii au revenit ardelenilor, 33 craiovenilor, iar 17 s-au încheiat la egalitate. Sub Tâmpa, cele două echipe s-au întâlnit de 32 de ori, de 13 ori impunându-se FC Braşov, în timp ce Ştiinţei i-a revenit victoria în opt partide. 11 întâlniri s-au încheiat nedecis. Ultima victorie a alb-albaştrilor la Braşov s-a înregistrat pe 3 octombrie 2004, scor 3-1, pe când antrenor al Ştiinţei era Pavel Badea. În tur, la Craiova, cele două echipe au remizat, scor 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII