5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă, în război cu FRF

Piţurcă, în război cu FRF

Negocierile dintre selecţionerul tricolorilor şi directorul forului fotbalistic românesc au eşuat, comisiile FIFA urmând să rezolve această situaţie conflictuală.

Federaţia Română de Fotbal i-a propus selecţionerului tricolorilor, Victor Piţurcă, rezilierea contractului de antrenor al echipei naţionale după ce prima reprezentativă a pierdut aproape toate şansele de a se califica la Cupa Mondială din 2010. Forul fotbalistic din ţara noastră i-a oferit lui „Piţi“ 250.000 de euro pentru a „rupe“ înţelegerea care expira la finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010, clauza de reziliere a contractului fiind de 500.000 de euro.
Oficialii FRF au dat declaraţii contradictorii în privinţa negocierilor cu selecţionerul, iar surse din cadrul forului condus de Mircea Sandu au susţinut că Victor Piţurcă nu doreşte să accepte cei 250.000 de euro propuşi pentru rezilierea înţelegerii, antrenorul fiind decis să facă toate demersurile pentru ca datele contractuale să fie respectate.
„Nu se pune problema că aş accepta sau că voi accepta vreo negociere. Vreau să mi se respecte contractul. Ce, suntem bandiţi, hoţi? Ne aflăm în junglă? Nu există cale de întoarcere, voi merge până la capăt“, le-ar fi spus tehnicianul tricolorilor, conform NewsIn.

Lupescu: I-am făcut o ofertă onorabilă lui Piţurcă

Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, a spus luni dimineaţă că oferta pe care i-a făcut-o selecţionerului Victor Piţurcă este „onorabilă“, iar forul pe care îl reprezintă nu este dispus să ofere mai mult, aşa cum cere tehnicianul.
„FRF i-a făcut o ofertă onorabilă lui Victor Piţurcă, iar contractul a fost respectat. Nu îi vom da mai mult de 250.000 de euro, adică atât cât i-am oferit prima dată. Indiferent de ce va spune el, va exista o cale de reziliere, amiabilă sau unilaterală“, a spus Lupescu
Oficialul forului fotbalistic românesc a adăugat că nu a purtat încă discuţii cu vreun tehnician, dar primul pe lista posibililor selecţioneri este antrenorul formaţiei ucrainene Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu.

Piţurcă: Îmi daţi toţi banii şi reziliem contractul

Ionuţ Lupescu s-a întâlnit luni seară cu Piţurcă, însă cei doi nu au ajuns la nici o înţelegere. Oficialul FRF a adăugat că, în aceste condiţii, forul pe care îl reprezintă va rezilia unilateral contractul cu selecţionerul tricolorilor.
„Nu am ajuns la nici o înţelegere, avem puncte de vedere diferite. Dânsul consideră că mai sunt şanse matematice de calificare. Mi-a spus: «îmi daţi toţi banii şi reziliem contractul», însă nu am putut ajunge la un punct comun. Următorul pas nu ştiu care va fi, el se va adresa unei comisii internaţionale, probabil FIFA, pentru a face o plângere. Contractul FRF cu Piţurcă se va rezilia unilateral, pentru neîndeplinirea obiectivului, respectiv calificarea la Cupa Mondială. Din punct de vedere juridic, săptămâna asta vom face toate demersurile“, a spus Lupescu.
Selecţionerul Victor Piţurcă a negat că nu a dorit o reziliere pe cale amiabilă a contractului său şi a menţionat că îşi va exprima punctul de vedere într-o conferinţă de presă care va avea loc în zilele următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII