10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a rămas fără impresar

Mutu a rămas fără impresar

Curtea de Justiţie a Federaţiei Italiene de Fotbal i-a suspendat pentru patru ani licenţa agentului de jucători Alessandro Moggi.

Agentul de jucători Alessandro Moggi, care îl impresariază pe atacantul român Adrian Mutu, a rămas fără licenţa de impresar după ce Curtea de Justiţie a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) l-a găsit vinovat de încălcarea codului justiţiei sportive şi a regulamentului agenţilor de jucător. Fiul lui Luciano Moggi, fostul director general al clubului Juventus Torino, a primit o suspendare de patru ani din partea instanţei forului italian şi o amendă de 250.000 de euro. Aceeaşi instanţă a dictat sancţiuni pentru alţi doi agenţi care făceau parte din compania de impresariat GEA World, Francesco Zavaglia şi Pasquale Gallo. Lui Zavagali i-a fost ridicată licenţa pentru 18 luni şi a fost amendat cu 100.000 de euro, în timp ce Gallo a fost suspendat pentru 12 luni şi penalizat cu o amendă de 50.000 de euro.

Românul poate să-şi ia alt agent

Atacantul român Adrian Mutu este impresariat de Alessandro Moggi din toamna anului 2004, acesta fiind cel care a facilitat transferul internaţionalului român la Juventus în 2005. Conform presei italiene, Mutu şi ceilalţi jucători impresariaţi de Gea World îşi pot alege alţi reprezentanţi, deoarece contractele lor cu această societate au fost anulate. „Suspendările dictate de Curtea federală lui Moggi, Gallo şi Zavaglia duc la ruperea, cu efect imediat, a rapoartelor de impresariat pe care le au cu jucătorii. Va fi interesant de observat acum încercarea altor agenţi de a obţine serviciile unor jucători ca Mutu, Aquilani, Liverani, Bovo sau dacă fotbaliştii în cauză îşi vor menţine încrederea în Moggi“, a scris site-ul calciomercato.com.

Alessandro Moggi, condamnat şi de justiţie

Procesul de corupţie privind agenţia de impresariat Gea World a început pe 25 martie 2008. Luciano Moggi, pe atunci director general la Juventus, a fost acuzat de procuratura italiană că a recurs la violenţă şi ameninţări, influenţând astfel unele transferuri de jucători realizate de Gea World, care era condusă de fiul său, Alessandro Moggi.
Acuzarea a cerut în acest caz şase ani de închisoare pentru Luciano Moggi şi cinci ani pentru fiul acestuia. În final, Luciano Moggi a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, iar Alessandro a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare. Alte patru persoane judecate în acest caz, Franco Zavaglia, Davide Lipp, Pasquale Gallo şi Francesco Ceravolo, au fost achitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS