5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportE vremea răzbunării

E vremea răzbunării

După cele trei victorii consecutive, oltenii se apropie de zona Champions League şi speră ca mâine seară, în cel mai tare derbi al acestui campionat, eternul şi fascinantul duşman Dinamo să fie pus cu botul pe labe.

Ultima victorie a Ştiinţei pe „Ion Oblemenco“ împotriva „câinilor roşii“ a fost tot într-o zi de miercuri, 28 mai 2003, 3-1. Au marcat: McBreen (‘2), M. Sava (‘7), I. Savu (‘24) / Marica (‘31). Antrenorul Craiovei de atunci, Sorin Cîrţu, a folosit formaţia: Guso – Daouda, Papură, I. Rada – Bundea, M. Sava (‘70, Stoianof), P. Badea, Pleşan, R. Miclea – McBreen (‘88, Vigariu), I. Savu (‘83, Moţi). Dinamo, cu Marica, Mitea, V. Munteanu, „oltenii“ Domocoş, Dragomir, Burcă şi alţii în teren, era antrenată de Andone.

Balaci: Încercăm să ne distrăm cu Dinamo

„Faptul că nu am mai bătut de mult timp Dinamo ne obligă să facem acest lucru la meciul de miercuri (mâine – n.r.). Sper să ne facem jocul nostru bun, chiar dacă astăzi (duminică – n.r.), în repriza a doua, am jucat mai mult sub presiunea meciului cu Dinamo, întrucât aveam patru fotbalişti pasibili de suspendare. La meciul cu Dinamo, stadionul va fi arhiplin. Nu le vom cere jucătorilor să câştige cu Dinamo, să joace pentru suporteri, ci doar să-şi respecte meseria, să fie şi ei mulţumiţi la finalul meciului. Nu trebuie să intre pe teren cu presiunea rezultatului, ci să joace frumos şi calm. La Galaţi am avut un arbitraj foarte bun. Îmi ridic pălăria în faţa acestui arbitru. Indiferent cine ne va conduce partida miercuri, nu cred că îşi va permite să se facă de ruşine în faţa a 30.000 de oameni. Noi vom încerca să ne distrăm cu Dinamo, să jucăm bine, dar fără frică sau presiune“, a afirmat Ilie Balaci pe site-ul clubului.
 
Alexandru Boc: Cel mai tare derbi
al campionatului

Fost campion cu Ştiinţa în 1974, Boc a jucat, înainte de a ajunge la Craiova, la Petrolul (campion în 1966) şi Dinamo, iar mâine este observator al derbiului  de pe „Ion Oblemenco“.
Din aceste trei motive, el a refuzat să dea o declaraţie despre întâlnirea Universitatea – Dinamo. „Nu pot să ofer nici un pronostic decât cel cunsocut, 1,X,2. Cea mai bună echipă să câştige! Cred că va fi cel mai tare derbi al acestui campionat. Se întâlnesc două echipe în formă maximă şi care au arătat un fotbal deosebit faţă de celelalte combatante. Sunt convins că stadionul din Craiova va fi arhiplin şi sper să nu fie nici un incident“, a declarat ieri pentru GdS Alexandru Boc.

Adrian Mititelu:
Vom învinge

După suita de trei victorii, finanţatorul Craiovei este încrezător în forţa ofensivă a oltenilor, anticipând o victorie mâine seară. „Sunt foarte optimist pentru că echipa este pe un drum foarte bun. Are putere, are forţă în ofensivă, e o echipă care, dacă prinde o seară bună, poate să marcheze trei-patru goluri oricărei formaţii din România. Sper ca miercuri să prindem o seară bună. Sută la sută va fi un meci cu casa închisă. Vrem să facem un meci frumos, să demonstrăm că nu este o întâmplare ceea ce a fost până acum. Şi la meciul de la Galaţi s-a simţit presiunea meciului cu Dinamo. Unora dintre ei le-a fost foarte teamă să nu ia cartonaş galben. Fără îngâmfare, spun că sunt foarte optimist că vom învinge Dinamo. Nu mă pronunţ în privinţa scorului“, a spus Adrian Mititelu la „Recursul Etapei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII