10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Piţurcă, iertat de Cîrţu

Alex Piţurcă, iertat de Cîrţu

Conflictul dintre jucătorii echipei Pandurii şi antrenorul Sorin Cîrţu nu a rămas fără urmări. Conducerea grupării gorjene a propus rezilierea contractelor a şase jucători, Rus, Mândrean, Simion, Alexandru Piţurcă, Murgan şi Ghindeanu, însă tehnicianul Sorin Cîrţu a fost de acord să renunţe doar la primii trei. „Conducerea clubului a dat hârtie pentru foarte mulţi jucători să plece, dar, până la urmă, am căzut de acord cu preşedintele să fie doar trei fotbalişti, Rus, Mândrean şi Simion. A fost vorba şi de Alexandru Piţurcă, dar la insistenţele mele l-a reprimit", a spus Cîrţu. Preşedintele Marin Condescu nu împărtăşeşte decizia tehnicianului, dar o respectă. „Eu nu aş fi iertat nici unul, dar e responsabilitatea antrenorului şi am convenit să luăm doar aceste măsuri", a comentat Condescu. Sorin Cîrţu a lansat ipoteza că cineva din exterior ar fi sabotat munca echipei în primele etape ale returului, însă nu a dat nici un nume. „M-am gândit zilele astea, am analizat bine datele pe care le-am avut. Suntem convinşi că tot ce s-a întâmplat a fost ceva concertat. Ştim exact cine este în spatele acestei regii. Din păcate, jucătorii au fost nişte instrumente de care s-au folosit, dar ceea ce şi-au propus au realizat, pentru că munca noastră de şase luni a fost compromisă. Suntem în prezent la zero, pentru că este clar că tot ce s-a întâmplat în retur a fost, să nu spun sabotat, ci jucat la două capete", a afirmat tehnicianul pandurilor.

 

„Sorinaccio“ a vrut să renunţe

 

Ca să pună capăt tensiunilor acumulate în ultima vreme, Sorin Cîrţu şi-a exprimat dorinţa de a părăsi gruparea gorjeană, însă Marin Condescu nu a fost de acord. „Am vrut să plec ca să-i fie bine echipei. Eu am solicitat să reziliez contractul şi, cum nu pot să antrenez până la vară, am cerut să mă plătească doar până la finalul acestui sezon, dar pe următorii doi ani de contract nu vreau un leu. Eu sunt Cîrţu şi îmi găsesc echipă. Dacă nu-mi găsesc, am o problemă", a afirmat „Sorinaccio". Tehnicianul crede că totul a revenit la normal după ce conducerea a tratat de pe poziţii de forţă cu jucătorii. „Este un sfârşit de campionat pe care, dacă suntem toţi montaţi pentru interesul clubului, putem să-l revigorăm. Trebuie să se liniştească lucrurile. Indiferent câţi au fost, 10-20, li s-au dat la toţi hârtii să plece liberi de contract. De ce nu au plecat? Cine i-a mai oprit dacă voiau să plece? Dacă punem în balanţă, se risca mult şi e clar că, dacă faci o astfel de chestie şi renunţi la toţi, eşti de la ora 11.00 la meci la anul. Dar s-a riscat şi asta şi li s-a spus să plece. Poftim, au avut toţi posibilitatea să rezilieze contractele, de ce nu pleacă?", a mai completat Cîrţu.

 

Fiul selecţionerului, exclus câteva ore

 

Dacă luni atacantul Alexandru Piţurcă nu a fost primit la antrenamentul de după-amiază împreună cu Simion, celor doi propunându-li-se rezilierea contractelor, ieri s-a revenit, iar fiul selecţionerului va continua la formaţia Pandurii. „Nu am protestat la adresa antrenorului, mi-am cerut doar drepturile mele salariale şi ale colegilor şi de aceea s-a ajuns la excluderea din lot. Aseară (luni – n.r.) am primit un telefon de la domnul preşedinte, care mi-a zis că mă pot prezenta la echipă", a explicat Piţurcă. În schimb, Simion nu a fost iertat după ce şi-a arătat nemulţumirea faţă de pregătirea lui Cîrţu. „Simion spune că antrenamentele sunt monotone şi nu le face cu plăcere de câteva luni. El mă ceartă că facem noaptea antrenamente. Simion e tot timpul frustrat. Dacă ratează, a avut celălalt noroc. Când nu joacă, e supărat că nu-l bag. Când nu joacă bine, a răcit şi e tot vina mea că s-a întâmplat asta. Când e bine şi nu mai e răcit, trebuie să-l iei tot pe el, nu pe altul care poate s-a pregătit bine şi şi-a exploatat şansa care i s-a oferit atunci. Când am avut nevoie de el, avea întindere. Ei întotdeauna au probleme şi trebuie să-i crezi. Ce să ştie Simion? A citit el vreodată vreo carte de specialitate de fotbal ca să ştie ce îi trebuie să se pregătească? Şi ce să fac eu cu el, miuţe şi cinci contra doi, că-i plac lui Simion?!", a răbufnit Cîrţu. Dacă nu i-a oferit personal explicaţii lui Mândrean pentru neutilizarea lui, Cîrţu i-a răspuns fotbalistului prin intermediul presei. „Mândrean mi-a cerut explicaţii, dar de ce să i le dau? I-am spus preşedintelui că nu vreau să joc în zona respectivă cu el. Am altă viziune şi vreau să joc cu un fotbalist mai înalt. Mândrean nu mă interesează şi am cerut să-l pună pe lista de transferuri", a explicat Cîrţu. De fapt, tehnicianul renunţase şi în iarnă la Mândrean, însă a fost reprimit în lot. Singurul dintre cei trei care a părăsit formaţia Pandurii din considerente salariale a fost Alin Rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII